Olet täällä

Jussi -lajikekuvaus

lajikkeet

JussiBOR  Uutuus  - peruna

Uusi varhaisperunalajike

Jussi on uusi varhaisperunalajike, joka voidaan istuttaa varhain keväällä kylmään maahan. Jussi on yhtä satoisa kuin Timo, sen mukulat ovat soikeampia ja matalasilmäisiä ja jauhoisuus hyvä. Jussi on ankeroisenkestävä.

Sato

Jussi on yhtä hyvä sadontuottaja kuin Timo. Jussin kuivuudenkestävyys on kokeissa ollut Timoa parempi. Tämä on näkynyt toisessa nostossa ja syyskesän nostossa Timoa korkeampina satomäärinä.

Sadon laatu

Jussi tuottaa enemmän mukuloita/yksilö kuin Timo ja sen mukulakoko on kokeissa ollut hieman pienempi kuin Timon. Näin ollen sadon ylisuureksi kasvamisen riski on pienempi. Jussin jauhoisuus on parempi kuin Timon.
Kokeiden perusteella Jussi kestää käsittelyä paremmin kuin Timo.

Käyttötarkoitus

varhaisperunatuotanto

Viljelysuositus

Suositellaan vyöhykkeille I,II,III,IV

Jussi on kylmän maan istutuksiin soveltuva varhaisperunalajike ja sitä voidaan viljellä kaikilla perunan tuotantoalueilla Suomessa.

Taudinkestävyys

Jussi on keltaperuna-ankeroisen kestävä (Ro1) ja perunasyövän kestävä lajike. Lehtiruton kestävyys on kokeiden perusteella samaa luokkaa kuin Timon lehtiruton kestävyys ja perunaruven kestävyys Timoa parempi. Virustautien suhteen Jussissa ei ole todettu erityistä alttiutta.

Maaperä

Jussi soveltuu varhaisperunan tuotantoon soveltuville maalajeille. Se menestyy Timoa selvästi paremmin kuivissa kasvuoloissa.

Linjanumero

Bor 05047

Kasvilajikeluetteloon tulo

2014

Lisätietoja

Boreal Kasvinjalostus Oy,
Kasvinjalostaja Leena Pietilä,
puh. 040 540 9194
sähköposti leena.pietila@boreal.fi
Tiedustelut ja palaute boreal@boreal.fi