Olet täällä

Elmeri -lajikekuvaus

lajikkeet

ElmeriBOR - ohra

Kovan luokan monitahoinen ohra

vertaa lajiketta

Erittäin satoisa Elmeri on lujakortinen monitahoinen ohra, joka sadon laadultaan soveltuu rehu- ja tärkkelyskäyttöön. Kasvuajaltaan se on melko myöhäinen.

Elmerin BORViljelyratkaisu

Edustajat

Tilasiemen Oy

Sato

Elmeri on yksi lajikeluettelon satoisimmista monitahoisista ohrista. Virallisissa lajikekokeissa se on ollut mm. Kunnaria ja Edel-ohraa satoisampi, vaikka on näitä lajikkeita aikaisempi. Elmeri on menestynyt erittäin hyvin kaikilla viljelyvyöhykkeillä I-IVe.

Sadon laatu

Elmerin tuhannen jyvän paino ja täysjyväprosentti ovat hyvin korkeat. Hehtolitranpaino on lajikkeiston keskitasoa. Valkuaispitoisuus on samalla tasolla kuin muiden myöhäisten lajikkeiden. Tärkkelyspitoisuus on hyvin korkea. Korkean tärkkelyspitoisuuden ja ison jyväkoon ansiosta Elmeri on hyväksytty myös Altian tärkkelysohran sopimuslajikkeeksi.

Käyttötarkoitus

rehut
tärkkelystuotanto

Viljelysuositus

Suositellaan vyöhykkeille I, II, III, IVe

Kasvuaika

Elmeri on keskimyöhäinen monitahoinen ohra. Se on hieman aikaisempi kuin Kunnari ja 2 päivää aikaisempi kuin Edvin ja Edel.

Korsi

Elmeri on hyvin lujakortinen monitahoinen ohra. Virallisissa lajikekokeissa sen lakoprosentti on ollut alhainen, samaa tasoa kuin Edel-ohran.

Taudinkestävyys

Virallisissa kokeissa Elmerin härmänkestävyys on ollut erinomainen. Verkkolaikun kestävyys on niin ikään ollut erittäin hyvä. Rengaslaikkua vastaan Elmerillä ei ole erityistä kestävyyttä.

Maaperä

Elmeri on menestynyt erittäin hyvin myös kaikilla maalajeilla. Borealin happaman maan kokeissa sen happamuudensietokyky on ollut erittäin hyvä.

Alkuperä

Boreal Kasvinjalostus Oy

Linjanumero

Bor 00722

Koetausta

Jalostajan kokeissa vuodesta 2000 lähtien, virallisissa lajikekokeissa 2006-2007 ja neuvonnallisena lajikkeena 2008-2011.

Kasvilajikeluetteloon tulo

2009

Lisätietoja

Boreal Kasvinjalostus Oy
Kasvinjalostaja Mika Isolahti
puh. 040 027 6912
sähköposti mika.isolahti@boreal.fi
Tiedustelut ja palaute boreal@boreal.fi