Olet täällä

Nurmikasvien kasvinsuojelu

Nurmikasvien kasvinsuojelu on puhtaan kasvuston varmistamista rikkakasveja torjumalla. Useimmiten nurmi perustetaan suojaviljaan. Apilattomalla suojaviljalla voidaan käyttää viljan rikkakasvitorjuntaan hyväksyttyjä valmisteita (pl. Ally). Apilapitoisilla suojaviljoilla rikkakasviainevalikoima on suppeampi. Vain Express 50 SX, MCPA ja Basagran-valmisteet käyvät. Ilman suojaviljaa perustettavalle nurmelle (pikalaitumet) voidaan käyttää laajatehoista Ariane S –valmistetta 30 vrk:n varoajalla.

Satovuosina apilattomilta nurmilta rikat torjutaan kasvukausien alussa ennen keltaisten rikkakasvien kukintaa (voikukka ja peltokanankaali). Toinen ajankohta torjunnalle on ensimmäisen sadonkorjuun jälkeen, kun rikkakasvit ovat kasvaneet uudelleen lehtevälle kehitysvaiheelle. Kolmas mahdollinen ajankohta on syystorjunta syyskuussa. Tarkista nurmiaineiden varoajat myyntipäällyksestä.

Nurmilohkojen lopetus tehdään glyfosaattivalmisteilla. Annos valitaan lohkolla esiintyvien (ongelma)rikkakasvien perusteella. Valvatit, hierakat ja nokkoset vaativat kaksinkertaisen annoksen kuin heinämäiset kasvit.

Nurmille valmiiksi suunniteltuihin ja käytännössä hyviksi todettuihin kasvinsuojeluohjelmiin voit tutustua Agrimarketin Kasvuohjelmissa. Lisää tietoa kasvinsuojelusta löydät myös Bernerin kasvinsuojeluoppaasta. Katso lisää sivun oikeasta laidasta.

Samankaltaista sisältöä