Olet täällä

Syysöljykasvien kasvinsuojelu

Öljykasvien kasvinsuojelun perustana on monipuolinen viljelykierto ja maan kasvukunnosta huolehtiminen. Öljykasveja pitäisi viljellä samalla korkeintaan kerran neljässä vuodessa möhöjuuririskin vuoksi.

Syysöljykasvien kasvinsuojelu koostuu rikkakasvien-, hyönteisten ja kasvitautien torjunnasta. Syysöljykasvit ovat onnistuessaan erittäin satoisia, mutta viljely edellyttää tarkkaa ja huolellista viljelytekniikkaa. Rikkakasvit torjutaan pääosin syksyllä, mutta myös keväällä tehtävä käsittely on mahdollinen. Syksyllä on syytä tarkkailla etanoiden esiintymistä ja lohkon reunojen käsittely voi olla tarpeen etanoiden ilmaantuessa. Kasvun “pysäyttäminen” kasvunsäädekäsittelyllä syksyllä on yleensä tarpeen tehdä. Rapsikuoriaisten torjunnassa syysöljykasvien kehitysrytmi on erilainen kuin kevätöljykasveilla ja torjunta tehdään tarkkailun perusteella. Hukkakauran ja muiden heinämäisten rikkakasvien torjunta öljykasvilohkoilta on hyvä tehdä valikoivilla valmisteilla.

Lisää tietoa kasvinsuojelusta löydät Bernerin kasvinsuojeluoppaasta ja Agrimarketin Kasvuohjelmaoppaasta. Katso lisää sivun oikeasta laidasta.

Samankaltaista sisältöä