Olet täällä

Kevätvehnän, suurimokauran ja mallasohran vastaanottorajat muuttuneet

Kasvukauden olosuhteet ovat heikentäneet viljan laatua. Siksi olemme lieventäneet vastaanottovaatimuksia kevätvehnän, suurimokauran, luomukauran ja mallasohran osalta.

Kasvukausi on tehnyt kauran jyvistä normaalia pienempiä ja kevyempiä. Siksi olemme alentaneet suurimokauran vastaanottorajoja. Hehtolitrapainon vastaanottoraja on jatkossa 52 kg/hl ja pieniä jyviä erässä saa olla maksimissaan 15 %. Muiden ominaisuuksien osalta laatuvaatimukset ovat ennallaan. Muutokset koskevat sekä tavanomaista että luomukauraa ja kaikkia vastaanottopaikkoja eli Nokian myllyä, Raision ja Loimaan vastaanottopisteitä.

Kevätvehnän vastaanottorajaa valkuaispitoisuuden osalta olemme alentaneet 10 prosenttiin. Syysvehnän osalta raja edelleen 11 %.

Ohran kasvuun kesän olosuhteet vaikuttivat merkittävimmin, siksi mallasohran laaturajoja on muutettu monilta osin. Mallasohran valkuaispitoisuuden rajoja on laskettu. Lahteen voi toimittaa mallasohraeriä, joiden valkuaispitoisuus on 13 %. Turenkiin raja on 12,5 %. Alaraja on molemmissa paikoissa 9 %. Lajittelu 1+2 eli yli 2,5 mm jyviä täytyy olla vähintään 80 % ja IV-lajitetta eli alle 2,2 mm jyviä saa olla enintään 10 %. Itävyyden minimivaatimus on sadon 2021 osalta 93 %. Ostamme mallasohraa Lahteen, Turenkiin ja Naantaliin.

Raision viljojen vastaanottorajat löydät Raision verkkosivujen hintasivulta

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä