Olet täällä

Kauran vienti viime vuoden vastaavaa edellä, ohran tuontitarvetta täydennetty ruisvehnällä

Tullin ulkomaankauppatilastojen mukaan kauran vienti on ollut markkinakauden alussa kohtuullista. Heinä-lokakuun aikana kauraa on viety hieman alle 130 000 tonnia. Tämä on 15 000 tonnia enemmän kuin markkinakaudella 2020/21. Suurin osa viennistä tehdään yhä Saksaan, mutta vientiä on ollut tällä markkinakaudella myös Alankomaihin, Belgiaan, Espanjaan ja Ranskaan.

Vehnää on viety heinä-lokakuussa 1 300 tonnia ja ohraa samalla ajanjaksolla 12 600 tonnia. 

Ohran tuontitarvetta täydennetty tuomalla ruisvehnää

Kauran tuontimäärät olivat heinä-lokakuussa maltillisia, yhteensä noin 61 tonnia. Ohraa sen sijaan on tuotu selvästi tavallista enemmän yhteensä 13 700 tonnia. Ohran käyttöä on korvattu tuodulla ruisvehnällä. Ruisvehnää on tuotu lokakuun loppuun mennessä hieman alle 7 800 tonnia. Vehnää on tuotu lokakuun loppuun mennessä noin 3 300 tonnia.

Kauran tuonti on tehty Ruotsista. Ohraa on tuotu pääasiassa Virosta, Liettuasta ja Ruotsista. Ruisvehnä Suomeen on tullut Puolasta, Virosta, Liettuasta ja Ruotsista. Vehnää on tuotu mm. Virosta ja Ruotsista sekä Italiasta ja Ranskasta.

Kauran, vehnän ja ohran vientimäärät markkinointikausina 2020/21 ja 2021/22

 

Lähde: Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR

 

Kommentit

Anonymous

Emme ole tuomassa viljaa ja ei vaikuta hintoihin. Viljelijän tilanne on tukala meistä riippumattomista syistä Olemme talkoissa mukana.

Samankaltaista sisältöä