18.12.14

Akseli-kauran suosio jatkuu

Borealin Akseli-kaura oli tänä vuonna toista vuotta peräkkäin maamme viljellyin lajike. Akselin noin 65 000 hehtaarin viljelyala on suurempi kuin yhdenkään muun lajikkeen viljelyala.

Borealin Akseli-kaura oli tänä vuonna toista vuotta peräkkäin maamme viljellyin lajike. Akselin noin 65 000 hehtaarin viljelyala on suurempi kuin yhdenkään muun lajikkeen viljelyala. Kauran kokonaisalasta Akselilla viljeltiin n. 20 %.

AkseliBOR on ollut markkinoilla pari vuotta ja lunastanut nopeasti paikkansa kaurojen ykköslajikkeena. Aikaisuuden ja korkean satotason yhdistelmä on kiinnostava ja jopa poikkeuksellinen. Akselin viljelyä, satoa ja laatua varmistavat luja korsi ja erittäin hyvä taudinkestävyys kauran lehtilaikkua vastaan.

Aikaisena lajikkeena Akseli sopii hyvin viljelyyn koko kauran tuotantoalueellamme ja menestyy kaikilla maalajeilla.

Erinomainen rehukaura

Akselin tyyppiselle aikaiselle ja satoisalle rehukauralle on Suomen oloissa kysyntää ja tähän tarkoitukseen Akseli sopiikin erinomaisesti. Hehtolitrapainoltaan se on kauralajikkeiden parhaimmistoa ja rasvapitoisuus on korkea. Rehukäytössä kauran korkea rasvapitoisuus on positiivinen asia, sillä kauran rasva on hyvä energian lähde. Akselin valkuaispitoisuus on satotasoon nähden erittäin hyvä. Sen jyvä on pienehkö ja kuoripitoisuus alhainen, mikä osaltaan myös parantaa rehulaatua.

Tutustu tarkemmin Akselin ominaisuuksiin ja koetuloksiin.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja