Olet täällä

Luomukauran kysyntä kiihtyy entisestään

TNS Gallup Elintarviketiedon yrityksille teettämässä kyselyssä selvisi, että luomukauran käyttö teollisuudessa on noussut jyrkästi. Vuonna 2016 kauraa käytettiin uusimman arvion mukaan 32,6 miljoonaa kiloa. Lisäystä vuoteen 2015 tuli 14,5 miljoonaa kiloa eli 80 prosenttia.

Luomuviljojen käyttö teollisuudessa kasvoi vuodesta 2015 vuoteen 2016 noin 50 prosentilla (+ 16,4 milj. kg). Nousu on lähes täysin kauran ansiota, koska sitä käytetään teollisuudessa reilusti muita luomuviljoja enemmän. Luomukauran käyttö ampaisi ennennäkemättömään kasvuun viime vuonna, kun sitä käytettiin enemmän kuin muita viljoja yhteensä.  Myös muiden luomuviljojen käyttö kasvoi, mutta kauraa maltillisemmin. Luomuviljojen yhteenlaskettu käyttö teollisuudessa on lähes kaksinkertaistunut viiden vuoden aikana.  

Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR:n luomuviljatyöryhmä ennustaa, että luomuviljojen käyttö kasvaa edelleen. Luomukauran kysyntä kasvaa edelleen, joten luomualaa tarvitaan lisää erityisesti kauralle. Luomukauralle ja siitä jalostetuille tuotteille on kysyntää myös ulkomailla. 

Lähde: VYR

Kommentit

Samankaltaista sisältöä