Olet täällä

Raisio alensi suurimokauran hehtolitrapainon vastaanottorajaa

Suurimokauran laatu on kärsinyt kuivuudesta. Kauran jyväkoko ja paino ovat viime vuosia alhaisempia, siksi olemme muuttaneet Raision suurimokauran vastaanottorajoja; hehtolitrapainon vastaanottoraja on min 52 kg ja pikkujyvien (<2 mm) määrä max 15 %.

Vihreät pikkujyvät eivät kelpaa suurimokauraksi

Suurimokaurassa saa olla vihreitä jyviä maksimissaan 0,5 %. Kauran laatuun voi jonkin verran vaikuttaa kuivauksen yhteydessä. Viljan kierrätys kuivurissa, vaikka ilman lämmitystä ja esipuhdistajaa säätämällä voidaan poistaa pientä, kevyttä ja vihreää jyvää ja sitä kautta parantaa kauran laatua.

Suurimokauran vastaanotto alkoi myös Ylivieskassa

Olemme aloittaneet suurimokauran vastaanoton Ylivieskassa Suomen Viljavan varastolla. Vastaanottovaatimukset samat kuin Nokialla, mutta nyt kuljetusmatka Pohjanmaan ja Pohjoispohjanmaan suurimokauraerille on huomattavasti lyhempi. Hinnoittelu löytyy nettisivuiltamme.

Seuraa ajankohtaisia viljauutisia Raision nettisivuilta
https://www.raisio.com/viljat

Otsikko: 

Kommentit

Anonymous

Kyllä sitten ottaa aivoon suomalaisen elintarviketeollisuuden lyhytnäköisyys. Kyllä nyt on ostoilmoituksia ja rajoja lasketaan, kun todellakin tajutaan, että voi jäädä jopa ilman viljaa. Ei suomalista tuottajaa kunnioiteta pätkääkään. Kun tulee hyvä vuosi, niin myydään suomalainen vilja ulkomaille, kun ei siitä taaskaan makseta kunnolla tuotantokustannuksia. Jollakin tavalla toivoisi, että elintarvikkeista tulisi pulaa ja niitä alettaisiin arvostaa myös hinnan muodossa. Nyt ollaan tuen varassa ja toiset käärii hyödyt, me saadaan haukut.

Anonymous

Mitähän tuo vastaanottorajojen muuttaminen auttaa, jos laadusta johtuvat hinnan alennukset pysyvät entisellään? Pitäisi tuo suurimokauran preemio saada ihan muulle tasolle rehukauraan verrattuna, että kannattaisi suurimoksi myydä vähän huonompaa.

Anonymous

Missäs viipyy Helsingin myllyn vastaavat toimenpiteet ?? . Hintakin laahaa jatkuvasti jälkijunassa

Samankaltaista sisältöä