Olet täällä

Raision kaurantuotanto valmis vastaamaan kansainvälisen kysynnän kasvuun

Raision kaurantuotanto valmis vastaamaan kansainvälisen kysynnän kasvuun

Raisio-konserni etenee kansainvälisen kauraliiketoiminnan rakentamisessa. Noin kahdeksan miljoonan euron investointi Nokialla sijaitsevaan kauramyllyyn mahdollistaa suomalaisten kauratuotteiden viennin ja lisäarvotuotteiden valmistamisen. 

Investoinnin ansiosta kauramyllymme on nyt huippukunnossa. Lisäsimme kauramyllyn kapasiteettia ja kyvykkyyttämme valmistaa erilaisia kauratuotteita Suomen ja Euroopan kasvavaan kysyntään.

Gluteenittomien tuotteiden valmistus alkaa Nokialla

Raision on ollut edelläkävijä gluteenittomien tuotteiden valmistuksessa puhdaskaurasta. Tähän saakka tuotanto on perustunut erityiseen kauran viljelytekniikkaan, joka on mahdollistanut muista viljoista puhtaan kauran tuotannon. Investointimme ansioista pystymme jatkossa valmistamaan Nokian myllyllä kauratuotteiden tuotantoprosessissa erilaisia kauratuotteita, myös gluteenittomia kauratuotteita. Myös kaurakuitutuotteiden valmistaminen on mahdollista jatkossa Nokialla. 

Uusi tuotantoprosessimme sisältää useita erilaisia puhdistusvaiheita, joiden avulla vieraat viljat poistetaan kauran seasta. Tuotteiden gluteenittomuus varmistetaan analyyseilla tuotantoprosessin eri vaiheissa. Koska kauraa tarvitaan Nokialla nykyistä enemmän, myös viljelyttäminen kasvaa. Viljelysopimusten tekeminen suurimokaurasta ja luomusuurimokaurasta satokaudelle 2020 on parhaillaan käynnissä.

Lue lisää

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä