Olet täällä

LANNOITTEIDEN HINNAT

VAI alkoi vilkaana lannoitekauppa,millä aiotte maksaa??jos viljan hinta hieman noussut kulut ovat nousseet reippaasti.Lannoitteet maksavat yksistään jo 50-65 % enemmän kuin vuosi sitten.polttoaine noussut tuplasti samoin sähkö,vakuutukset,ym muut.Kysyn vain mistä rahat???

Kommentit

digiboksi

Ihan selvä asia, että mistään ei riitä rahat tällä menolla! Kulut nousee kokoajan ja tuottaja hinnat jauhaa paikoillaan! Iteltä loppuu karjanpito tämän vuoden aikana ja tilannetta kun seuraa, niin ihan oikea päätös. Tällä menolla suomesta loppuu normaalit perheviljelmät ja isot "laitokset" yrittää pärjätä mukana, mutta on siinä kyllä hirveät riskit olemassa! Eihän nekään pysty määräämään omalle tuotteelle hintaa,vaan sen saa mitä maksetaan ja sen maksat mitä pyydetään!! Ja muutenkin tuottajat on ajettu ihan liian ahtaalle. jos teet pienen virheen niin sanktiot voi olla ihan hirveät! Virkamiehet saa tehdä mitä vaan ja niiden aiheuttamat kulut maksetaan myös.... kyllä meitä viedään kuin pässiä narussa, mutta minulta meni kyllä nyt hermot tähän touhuun ja suoraan sanoen vituttaa koko touhu ihan helvetisti!!!
rehusiilo

Kyllä lannoitusta pitää vähentää ja lisätä viherlannoitus nurmea muuta vaihtoehtoa ei ole,kulut vähenee mutta tietysti myös myytävä vilja määräkin vähenee.Hirvittää jo valmiiksi mitä kuivaus tulee maksamaan tällä polttoöljyn hinnalla.
metval

Meillä siirryttiin 2008 lannoitteden hintojen nousun jälkeen luomuun, eikä ole kaduttanut. Jos on yhteistyökumppaniksi luomu kotieläintila, kannattaa siirtyä ehdottomasti luomuun. Saa lantaa pellolle ja nurmi ja viljat saa markkinoitua eläintilalle.
Juumassi Suomesta

Asia on itselläni yksinkertainen. Keräsin pari kolme vuotta sitten joka ikisen ylimääräisen rovon ja ostin silloin 2 vuoden puskurin lannoitevarastoon. Sen jälkeen olen paikannut varastoa vain kylvöissä kuluneella määrällä. Tänä vuonna en osta säkkiäkään, vaan "syön" tuota puskuria. Sitten kun parin kauden jälkeen ei ole säkkiäkään jäljellä, niin sitten katsotaan mitä tehdään vai tehdäänkö enää mitään. Järjettömältä tuo touhu nyt näyttää. Hurjaa on touhu, kun tuotantopanokset vain kasvavat, mutta viljan hinta heilahtelee. Kolmeen vuoteen parhaimman tuloksen tein viime vuonna, kun 30% pinta-alasta oli viherlannoitenurmena. Vielä kun sain myytyä apilasadon sekä viime vuonna että tänä vuonna, niin kulut ovat toistaiseksi olleet yhtä kuin kylvökulut. Väitänkin, että tulorakenteen peruspilari maataloudessa on menovirtojen suitseminen. Kaikkea ei pidä omistaa eikä tehdä itse omilla koneilla. Uskokaa tai älkää tämäkin, mutta aina ei kannata viljellä viljaa. Näennäispelleily noiden viherlannoitusnurmien ja luonnonhoitopeltojen kanssa on ihan taloudellinen vaihtoehto. Ja jää aikaa muuhunkin kuin ruiskutteluun, puimiseen ja maan muokkaamiseen.
tpw

Pelleilyksi on mennyt. Kaikki muut kyllä kulunsa kattaa, kauppa janoaa jatkuvaa kasvua, niiden katteet senkun nousee. Kohta ei ole ketään tuotantopuolella, paitsi tietysti ne velkavankeudessa olevat, niitä riistetään katkeraan loppuun saakka.