Olet täällä

Viljan hinta

Onko MTK voimaton Suomessa vallitsevaan selvääkin selvempään hintakartelliin.Esimerkiksi asfaltti kartelli ei näkynyt
kadunmiehelle mitenkään,mutta sekin saatiin kuriin.Viljakartellin tunnistaa jo kylän tyhmin pässikin,mutta kukaan ei tee mitään.
Rehuteollisuudessa on niitä oman lehmän ruokkijoita.Ei tällä systeemillä ole tulevaisuutta,jos on tarkoitus jatkaa elinkeinoa perintesillä
tiloilla

Kommentit

purola27

Ei MTK voimaton ole, ainoastaan haluton !
Kirsti Anttila

Ruista lukuunottamatta Suomessa viljan hinta on jatkuvastui 10-20 % EUn keskimääräisen alapuolella. Meillä on hanget ja jäät ja ainakin hallat ja yöt ja vain runsaat 50% EUn keskimääräisistä hehtaarisadoista. Yhtälö on mahdoton. Pelkän kutsumuksen ja innostuksen varassa eläminen loppuu aikanaan, surkeasti.
goofy

Haluton se MTK tosiaan on. Tästä on omia kokemuksia ajalta jolloin itse vielä ko. etujärjestön jäsenmaksuja maksoin. Tarkkaa vuotta en muista, mutta Hornborg oli tuolloin nokkamiehenä. STT (suomen tietotoimisto) oli tuolloin tehnyt uutisjutun, jonka otsikko oli "maatalous edelleen suurin saastuttaja". Selvien asiavirheiden ja harhaanjohtavan otsikon takia otin yhteyttä MTK:on ja kysyin mitä asian oikaisemiseksi ovat ajatelleet tehdä. Vastaus oli: "ei mitään niin koko juttu unohtuu nopeammin". Sanoin, että jotain asialle on tehtävä. Vastaus oli että mikäli viet asiaa eteenpäin, niin heitä toki kiinnostaa kuinka siinä käy...Eli maksa meille ja tee meidän hommat ja kerro kuinka sujui. Aikani STT:n hallituksen kanssa väännettyäni lopulta vein jutun Julkisen sanan neuvostoon, joka totesi, ettei otsikko nyt aivan ollut kohdallaan, muttei siitä sen ihmeempiä seuraamuksia. Tämän jälkeen olin yhteydessä MTK:on ja kyselin perusteita miksi minun kannattaisi maksaa jäsenmaksuja edelleen. Kysyin joitakin konkreettisia esimerkkejä aikaansaannoksistaan. Ja mitä esimerkikisi sille on tehty kun viljatilitykset tuolloin poikkeuksetta olivat 30 vrk. Vastaus tuohon: "kyllä se useampana vuonna on teollisuuden kanssa neuvoteltaessa esillä ollut, muttei siinä ole päästy eteenpäin." Ilmoitin tuolloin Hornborgille, että jatkan jäsenmaksujen maksamista kun katson teistä olleen jotakin konkreettista hyötyä minulle...vielä ei ole tarvinnut sitä tehdä.
kelju

Kuvittelisi, että etujärjestön etu olisi mitä useampi jäsen siihen kuuluisi. Tällä toiminnalla jäsenmäärän uskoisin kyllä koko ajan pienenevän. MTK tuntuu olevan samassa "juonessa" valtiovallan ja teollisuuden kanssa, että mitä vähemmän maassa on maatalousyrittäjiä (suurempia ja velkaisempia) sitä helpompi sitä joukkoa on viedä kuin pässiä narussa. Olisihan sitä keinoja osoittaa ammattikuntamme tärkeys yhteiskunnalle, aloitetaan tuotteidemme luovutuslakko. Ei vaan taida enää velkaisimmat tilat voida siihen ryhtyä, kun ovat jo liekan päässä.
majoko

kukahan ne edustajat sinne mtk hon on valinnu ? Ei kai ne valitsiat ainakaan omia valintojaanmoiti. toinen ihana asia on kateellisuus. Jos maatalouden tuottajahinnat olisivat korkeammat, niin se pienenpikin saisienemmän, mistäs sitten ne lisämaat tulisivat ? Viljelijöiden kateelisuus ei yksin ole toinen viljelijä, siihen kuuluu on myös kotimainen teollisuus, kyllä on vaikea ostaa mitään kotimaista.
tomppa

mitkä on ne konkreettiset asiat jotka mtk pitäis tehdä ? ja millä keinoin olisitte niitä tekemässä?
Kirsti Anttila

Goofy on ikävä kyllä ihan oikeassa. Meidän etujärjestömme nukkuu. Mitäkö sen pitäisi tehdä??? <strong>Tiedotus!!! </strong> Pitäisi käydä kiinni aina, kun suomalaisesta viljelystä tulee väärää informaatiota, oli se sitten luonnon- tai eläintensuojelua, hinnoittelua tms. Esimerkiksi tiedotusvlineissä puhutaan ruuan hinnan yhteydessä AINA kalleista kotimaisesta raaka-aineista. Kun virheellistä informaatiota toistaa tarpeeksi monta kertaa, se muuttuu totuudeksi. Luomutuotanto on osannut hieman panostaa tiedotukseen ja markkinointiin, mutta vähän epäilyttää, kun hesalaisnuori kertoo ostavansa luomulihaa, ettei tarvitsisi syödä hormoonilihaa. Esimerkkejä virheelisestä tiedosta on yleisön ja median kohdalla on loputtomasti. Herätys!
goofy

Ei ne asiat kauheasti korjaannu jos pääasiallinen kanava jossa asioita kirjoitellaan on oma ammattijulkaisu Maaseudun Tulevaisuus. Todetaan, että nyt tämän maatalouden "lypsäminen" saa riittää. Olisi hiljalleen aika tulla siihen lauseen loppuosaan ... tai muuten... Mtk:n nettisivujen mukaan jäseniä on n150.000. Toiset etujärjestöt uhkaavat esim. seisauttaa koko maan lentoliikenteen muutaman kymmenen jäsenensä työehtojen heikentämisen estääkseen. Olisi hiljalleen aika osoittaa, että mtk on tosissaan JOS se on tosissaan. Kaikki lisävaatimukset ja -byrokratia sekä negatiivinen tulokehitys on otettu vastaan voisi sanoa omassa porukassa asiaa voivotellen. Jossakin vaiheessa tulisi tehdä selväksi koko yhteiskunnalle, että mitta tosiaan on täynnä. Monista viimeaikaisista maatalouden uudistuksista ja lisävaatimuksista minun mielestäni jos jättää v...uilun pois niin muuta ei juuri jäljelle jää.
Kesäniemi

Kaikki hommat, missä maksetaan joutavanpäiväisille palkkaa siitä että istuvat jossain konttoreissa, kusevat ajanmyötä kintuille. Ei maaseudun väki mitään onnetonta porukkaa ole, päinvastoin met ollaan ammattilaisia. Keskusjärjestöjen väki ei saisi olla mitään city-kani sakkia, vaan ihan päätyökseen maanviljelystyötä tekevä ja niiden samojen ongelmien ja asioiden kanssa painiva kuin kolleegansakin. Ei city-kania kiinnosta rusakon ongelmat.
leikta1

Viljanviljely täysin hullua hommaa. Laitat omaisuuksia kiinni koneisiin, kulutat niitä vuodesta toiseen saamatta minkäänlaista korvausta työajalle ja katoavalle pääomalle(rahoillesi). Sitten pakkomyynnillä viljat teollisuudelle kun pitää saada tilaa uudelle sadolle. Sukupolvenvaihdoksen tullessa sinulla on rivi loppuun ajettuja romuja ja pellot kasvukunnottomia monokulttuurin johdosta.