Olet täällä

Potkurisekoitin

Terve.
Millainen alapään laakerointi on SV6000 (punainen) lietteen potkuri sekoittimessa? Merkkiä en tarkemmin tiedä.

Kommentit

Sontasiioni

Oisko joku pronssi holkki
Toinen yrittäjä

minulla on 6m lietteen sekoitin voi olla maakunnan koneen tekemä (punainen) Kerran vaihdettu alapään laakeri noin pituus olisiko ollut puolimetriä ja koivua laitoin tilalle itse , sorvattiin ulkopinta mittaan että menee naputtamalla sisään sisärekä poralla akselin likimittaan ja yöksi öljypyttyyn imeytymään ja sitten akselin paksuinen tanko joka lämmitetään kuumaksi että se polttaa itsensä läpi niin siitä tulee tarkka ja sileä . HUOM ! Äla polta naamaasi sieltä voi tulla liekkiä ? eli tämä on omalla vastuulla en tule maksumieheksi.
Powerstar

Ostin naapurilta kun lopetti sikojen hoidon,käytetyn LaMe potkurisekoittimen,vuosimalli joku 1990 alkupuoli. Hiekkapuhallutin koneen ja maalaus sekä pohja että pintamaali kuorma-auton runkomaalilla. Laakerit uusiksi ja töitä sillä tehty nyt 5 vuotta. Todella toimiva ja edullinen kone ollut. Kyllä asia vaan on niin,että Laakson Metalli osaa tehdä oikeanlaiset potkurisekoittimet,olihan ko.yritys joka ensimmäisenä kotimaisena alkoi niitä valmistamaan. Muutenkin LaMe tuotteet ovat tehty töitä varten eikä pihakoristeiksi.
mikkola79

Naapurilta sain kun vaan haki sekoittimen pois mutta alapään laakerointi pitäisi pajottaa ennen kevättä. Onko jossain sekoittimissa öljy rungon sisällä eli ns öljykylpy voitelu laakerille? Saakohan noihin vanhoihin sekoittimiin varaosana laakeria vai onko puusepän hommiin ruvettava?
tietoo

Et saisi kuvaa potkurista? Omasta lietesekoittajasta kilahti akseli poikki. Purettiin osiin, että nähtiin tarkemmin miten oli tehty. Mainitset että malli olisi sv6000, kumminkin tiedät jotain tyypistä. Vepiltä löytyy gloogle haulla potkurisekoitin tuolla tyypillä. Oliko sinne päin näkösijään? Jotkut sanovat että laakerina on puulaakeri (eri sekoittajissa). Omassa oli laakerina toinen putki käyttöakselin ympärillä. Putken ja akselin väliin vaan lisätään rasvaa. Ei muuten naapurisi osaisi kertoa minkä valmistajan vekotin. Jos saat valmistajan selville, niin sitten soittamaan firmaan. toinen vaihtoehto on alkaa selailemaan netistä eri potkurimalleja. Harmi vaan että 90 luvun vekottimista ei paljon ole kuvia firmojenkaan omilla sivuilla.
k h

Olen omassani kokeillut sekä nylon että öljyssä uitettua vaneria (pituus noin15 cm). Vaneri on kestänyt selvästi pidempään. Reijät vanereihin tein kuppiporalla eivatkä alunperinkään olleet mitenkään jämptit mutta hyvin tuntuu silti toimivan.