Olet täällä

Ammulin lopetus

Tipahtaako nauta ammuttaessa pienoiskiväärillä. Vähän epäilytti hoitaa homma itse ja pyytelin naapurin lopetushommiin ysimillisellään.

Kommentit

nim. kokemusta on (ei varmistettu)

Mutta ei tainnu välttämättä tarpeeksi, eli ihan oikein teit. Sialle riittää 22
Ed (ei varmistettu)

Jep ! 9mm paras, 7.65 liian nopea... menee luoti niskalihoihin tai tulee leuan alta varpaita kutittelemaan.
Anonymous (ei varmistettu)

.22LR riittää hyvin lehmälle.Paikka mihin luoti ammutaan on tärkein, se rasti joka silmistä ja sarvien kiinnityskohdasta muodostuu. Ja 90 asteen kulmassa otsaluuhun. Paljon lehmiä olen lopettanut omasta karjasta ja naapureille pian 30 vuoden aikana. Sikoja ja mulleja päälle.
nim. kokemusta on (ei varmistettu)

pienoiskivääri on kyllä vihonviimeinen lopetusase, ihan sen takia, että se on kiväärimallinen. Esim. sika ei pidä päätään hetkeäkään paikoillaan ja kivääriä ei pääse kääntelemään tarpeeksi nopesti. Kyllä se on kamalaa päästää lehmästä verta, kun se katselee ja räpyttää silmiään.
Ed (ei varmistettu)

Toinen tärkeä asia on että piippu on väh. tuuman irti otsasta, jos piipun painaa kiinni niin paineisku lyö piippuun luunsiruja ja muuta mukavaa.
Anonymous (ei varmistettu)

Olen ampunut haulikolla ei tule läpi mutta kuolee varmasti ei tartte pistää jos on honkajoen tavaraa todisti paikallinen e lääkäri ,se on niin kova mälli että pään sisusta no muusia , sama kohta kuin luotiaseella
Anonymous (ei varmistettu)

se oo järellisten touhua alakaa ampumaan pienarilla lehemää!!!!!! Lopettakaa heti alakuunsa tuommoset suunnitelmat!!!
magn. (ei varmistettu)

Täyteiselläkö ammuit, vai susihauleilla? Mutta eikö siinä haulikossa ole niin suuri suupaine ja posaus, että viereiset elukat vähintään pyörtyy.
Anonymous (ei varmistettu)

on vähän koluutettu sairaskarsinan aitaa tai muuten aiheutettu ääntä ,ei ne sen kummemmin säikähdä kun pistoolilla ampuu Paukku on ollut isohaulinen jänis tai kettupanos ,enkä ole edes pannut ottaan kiini
nim. ei kokemusta (ei varmistettu)

taitaisi savikiekkopanoskin ajaa saman asian lähietäisyydeltä; nippuna se lentää. Vois myydä sorsana, kun on haulitkin mukana
lr22 (ei varmistettu)

Tosa vaan luin yhtä eläinlääkärin kirjoitusta (A-tuottajat), että naudan voi ampua pienoiskiväärillä tai - pistoolilla, muttei pehmytkärkisillä pateilla. On kerran navetassa losautettu hirvikiväärilläkin, joskaan toiste sitä ei kestä kuunnella.
pulttipois. (ei varmistettu)

pulttipyssy oikeammin tainnutuspistooli. ei helppoa silläkään, " uhrin" pää heiluu ja pultti jää usein kiinni eläinparan otsaan.meluakin. mutta harhaluoteja ei tule, laukauksia voi tulla. ei tarvitse aseenkantolupaa, verovähennyskelpoinen.
Anonymous (ei varmistettu)

joo se vaatii pientä urheilu henkiä kun menee isoa sonniakin pulttipyssyllä lopettamaan
laaki ja vainaa (ei varmistettu)

ite pienoiskivääril lopettanu omia mansikkeja.aina kyllä "varmuudeks" 2-3 kertaa ottaan.kertaki kyl piisaa kun oikeeseen paikkaan.
Anonymous (ei varmistettu)

kun ampuu haulikolla niin yksi kuti pisaa ,ei tartte puolta lipasta tulittaa
exodus (ei varmistettu)

Olen ehkä parikymmentä nautaeläintä lopettanut 22lr kalibeerilla. Sekä pistoolilla että pienarilla. Patruunana kannattaa käyttää mahdollisimman nopeaa esimerkiksi velocitor. Nopeudet ja joulet ihan toista luokkaa kuin perus harjoituspatruunoissa!! Pulttipyssyn jäljiltä tulee aina pistää, mutta ammuttaessa aivot tuhoutuvat täysin eikä virkoamisen vaaraa ole.
töpselinenä (ei varmistettu)

no kuoleehan ne kaikki, kun aivot tuhotaan, mutta nopeammin lopettavat sätkimisen, kun myös lasketaan veret ulos, kun sydän ja keuhkot eivät saa enää verta, niin hiljenee, haulikolla kun lopettaa, niin usein veri pulppuaa otsassa olevassa reijästä sitä tahtia, että ei tarvii pistää kaulavaltimoita poikki!!