Olet täällä

KANNATTAVA SIKAYRITYS

Miten sikalan saa kannattavaksi?
Millainen sikala ja miten kannattaa parhaiten. Emakko, yhdistelmä vai lihasikala. Hoidettuna sivutoimisena, yksinomaisena tuotantomuotona vai vieraalla työvoimalla tai näiden yhdistelmänä.

Kommentit

saramatto

Mutta taloudessa pitää olla yksi hyväpalkkaisessa ammatissa joka elättää perheen.
100655a

Mistä talouteen hyväpalkkainen jobi?
Sontasiioni

parhaiten kannattava sikala!ON tyhjä sikala!!!!Tässä on talkoita tehty ihan tarpeeks,multa ainakin lähtee siat.Osa emakoista jo lähteny ja loputkin lähtee pikku hiljaa ,lihasiat sitä mukaa ku on teuraspainossa!!
100655a

Mitä otat tilalle sikojen jälkeen?
Sontasiioni

En oikei viä tiä!Emakkosikalaan aattelin lämmintä korjaamo tilaa,sais aika helpolla .Kalusteet pois ,uus lattia Ja välikaton korotus!!.Metsän hoitoo aattelin ruveta harrastelee aktiivisemmi!Lihasikala jäis toistaseks oottelee parempia aikoja tai jotain muuta käyttöö!!!
100655a

Miten kävis minkit tai luomusinlihan tuotanto
risto.salminen

Laske tästä niin tiedät Lihasika Porsas 70 € Vilja 210 kg a 0.215 € Tiiviste 40 kg a 0.50 € Sika myyntiin 87 kg a1.66€ Onhan se vilja vielä jauhatettava.Sitten aina silloin tälölin kuolee yksi, joka on jo elänyt vaikkapa 100€:n edestä. Ruhoihin tulee hylkäyksiä, voi olla joku pieni paise, mistä rokotetaan useampi kilo. Sitten voi mennä vä'hän yli kärkihintapainon. Teurastamolla on paljon keinoja, ettei tarvitse maksaa edes sovittua kituhintaa. Kuvikkeita ym tilpehööriä tarvitaan,terveydenhuolto eläinlääkärille pitää maksaa, joskus ruokintalaitteeseen tarvitaan osia saatta mennä muutama satanen/sikaerä jne. Ei kannata edes ajatella, ainakaan uuden sikalan rakentamista. Jos vanhaa on vielä jäljellä sen verran, ettei ihan ole sormella hämmennettevä, niin rikkaalla mielikuvituksella voi ehkä olla motiivi pitää sikoja. Meillä syötellään omat viljat ja sitten otetaan vasta porsaita, kun tulee uusi sato. Hk:n toimitusjohtaja sanoi viime perjantaisessa MT:ssa että koko ketjun on tehtävä enemmän töitä. Mitäs se auttaa vaikka kuinka huitois kun ei edes teoriassa saa hommaa reilusti kannattavaksi huonon hinnan ja kalliiden kustannusten takia.
100655a

Olet onnistunut tiivistämään koko jutun aivan oikein ja numerot kertoo koko paljon
100655a

Meinasin pitää vain sen verran sikoja että pysyy kotieeläintilana ja saan yksimahaisten tuet. ONKO HYVÄ VAI KUOPATTAVA TOIMINTATAPA?
Sontasiioni

Noin ainoa järkevä vaihtoehto jos haluaa sikoja pitää!