Olet täällä

kuuluuko paimenpojan maadoituslangasta tulee sähköiskuja

Onko muilla ollut nyt märkänä syksynä maadoitusongelmia paimenpoika aitauksissa? Meillä on jotain ihmevikaa, kun aidasta ei saa ollenkaan sähköiskua, mutta maadoituslangasta tai jopa maasta maadoituksen lähellä tulee sähköä esim. koirantassuihin! Isäntä ihmettelee, kun on kuulemma "maailmansivun" toiminut näin asennettuna ja nyt ei millään, vaikka on uusittu lähtöjohtoja ym. Onko paimenessa vika vai mikä mahtaa olla!?

Kommentit

kawasaki 1400

Varmista kuitenkin, että siinä paimenessa ei ole muutakin vikaa. Onko maadotussauvat minkälaisessa paikassa ja sen liitokset kunnossa muutenkin? Ota aitalanka irti paimenesta ja kokeile iskeekö maadotus vielä, ei pitäisi iskeä jos paimen on kunnossa. Aitalanka "vuotaa" kostealla kelillä maihin eristimistäkin aika lailla , joten maadotulkseltakin vaaditaan paljon, jos saat sen maajohdon maadotettua esim. rakennuksen potenttiaalitasauksen maadoitukseen, niin sillon pitäisi ainakin toimia.
nieti

"Paimen lyö maihin" todennäköisesti paimenlanka lyö jostain pahasti maihin,aitatesterillä maadoituslangasta kokeiltaessa voi saada jopa 2000 juolea näkyviin.Ilmeisesti vastus on niin kova että virta alkaa kiertää ikäänkuin vikapäin.
manuvan

Loppu hyvin, kaikki hyvin..aitaukseen tulee taas kunnolla sähkö! Tämä ihmevika tosiaan löytyi tieskuinkamonennella tarkistuskierroksella: puupinon vierestä oli kimmahtanut alimmainen rautalanka poikki, niin että toinen pää oli nätisti muovieristeessä ja toinen pää suoraan vesiojassa, tätä ei vaan meinannut huomata, kun rautalangan lisäksi aidassa on vielä valkoiset sähkönauhatkin. Kiitokset neuvoista!
manuvan

Kiitos vihjeistä, testattiin tosiaan paimenta noiden ohjeiden mukaan, ja kyllä näyttää olevan kunnossa, kun lakkasi antamasta virtaa maajohtoon heti, kun aitalanka irroitettiin. Nyt täytyy vielä kiertää aitausta uudelleen ja löytää loput vikapaikat sekä parantaa tosiaan sitä maadoitusta!