Olet täällä

Lely A4

Ostimme lypsyrobotin Lely A4 ja on ollut käytössä seittemän kuukautta ja kun kaikki sitä kehu niin päädyimme siihen ,mutta ei se aivan niin ollukkaan huoltomiehet on käyeet aika tiuhaan ei oo kun yksi seittemän viikon pätkä että ei tarvinnut niitä soittaa .Onko minkälaisia kokemuksia muilla samasta koneesta ,uutta eläintä kun opettaa niinkyllä kauan kestää kun se saa arvottua että missä ne kikit on .Solut pitää huolhetia itse se kyllä muuten lypsää kaikki kurat tankkii ainoastaan verimaidon se osaa erottaa , kai se on euroopan tapa että ei se niin nuukaa ole

Kommentit

6112

meilläkin oli keväällä kovat neuvottelut , että tuleeko Lely vai VMS. No tuli kuiteski VMS, ja olen kyllä ollut todella tyytyväinen. Solumaidot ottaa niin tarkasti erilleen kun laittaa tietokoneelle käskyn ;) Robotti otettiin käyttöön huhtikuun lopussa, ja huoltomies on käynyt kaksi kertaa, toisella kertaa se laittoi nesteruokkijan ja teki (siis näytti meille nännikuppien vaihdot yms.) huollon, toisen kerran se joutui tulemaan kun ukkonen "hiukan" särki paikkoja. Muuten on pelannut ihan niinkuin pitääkin, ei ongelmia. Ja yllättävän hyvin on löytänyt vetimetkin jotka ovat lähes ristissä takaa. Olen kuullut myös että lelyllä olisi ongelmia juuri tämän nelosen kanssa.
ahonrantsi

Meilläkin ollaan päädytty vms:ään. Tulee marraskuussa. toivottavasti toimii hyvin. =) Ominaisuudet vaan kolmesta vaihtoehdosta parhaimmat meidän mielestä. Käytiin katsomassa lelyn 3s versioita. Netistä tutustuttiin 4seen, toisaalta oli tosi kivan oloinen, mut jotenkin ei vaan kunnolla innostunut. Hyvä näin jos kovin riallinen. Onko siinä vähän uuden versio penikkatauteja!??
131252

se tais tulla ehkä liian äkkiää markkinoille ,maidon erottelu ei toimi sen takia kun siihen on vasta kehitteillä solun mittaus ,nyt sillä on vain johtoluku mitä se näyttää mutta erottele se ei sillä mitään muuta kuin veri maidon .Kun lehmällä on isot utareet niissä sillä on vaikeuksia ,vms on parempi saamaan hankaliakin ja alahalla olevia vetimiä kiinni ,ja seon hyvä kun siinä on se käsi kiinnitys mahdollisuus vaikka moni pitää sitä turhaana.Oli robotti mikä tahansa niin navetta pitää kiinni nyt 24 hettä siihen saa varutua
roope

Ehdottomasti samaa mieltä. Meilläkin on A4. ollut vuoden alusta asti. Noin 25 kertaa on tarvittu korjailuja. Vieläkään höyrytys ei toimi moitteetta. Kone sammuilee omia aikojaan. Pesut ei mene läheskään aina läpi. Erottelee minkä erottelee. Koko järjestelmä on resetoitava säännöllisesti. Robotti hälyttää liki joka ikinen päivä tai yö. Maidonmittaus toimii pääsääntöisesti. yleensä kuitenkin osa ternimaidosta ohjautuu viemäriin. Hyviäkin puolia löytyy. Utareteveys on hyvä. Kaikki normaaliutareiset lehmät tulee lypsetyksi. Hallinta on helppoa.
holland1

Meillä on ollut A4nen käytössä marraskuusta asti. Ensin väliaikasella paikalla 3 kk ja sen jälkeen siireettiin lopulliselle paikalle. Lehmät oppi TOSI nopeasti robotille. Meidän mielestä kone löytää hyvin vetimet, edellyttäen että karvat on ajettu/poltettu. Matalautareisten vanhojen kans oli aluksi ongelmia, mutta kun alkoivat käydä 3-4 kertaa robotilla niin sekin ongelma korjaantui ja lisäksi laitoimme "korotuspalat" takajalkojen alueelle. Robotin siirron jälkeen tuli ongelmia maidonerottelun kans. Robotti meni tilttiin vähän väliä!!! Huoltomiehet suorastaan asuivat meillä. Maidonerotteluventtiilistä tai jostain sellaisesta löytyi syy. Pura ei toiminut aluksi kunnolla, mutta nyt näyttää höyryt nousevan lähes aina. Joku säätöhomma oli siinäkin. Sen jälkeen on tullut viimeisen puolen vuoden aikana 2 hälytystä. Nekin vain pesuaineen loppumisen ja maidonerotteluastioiden täyttymisen takia.:) Resetoida ei oo enää tarvinnu kuin sähkökatkojen jälkeen. HYVÄ laite on, en pois vaihtaisi. Erottelee äkkinäiset utaretulehdustapaukset hyvin ja vetisen ja verisen maidon. Mutta ei tietenkään tunnista utaretulehdusta jos solut nousee lehmällä pikkuhiljaa. Mutta ei sitä voi soluntarkkailua jättää robotin varaan. Se on TURHA luulo. Lättypannun kans on kuljettava tarpeen vaatiessa je koneelta maidonlaatukäyrää seurattava päivittäin. NIIN SE VAIN ON. Koneella istumista homma vaatii ja ohjelmaan perehtymistä!!!!! Ottakaa yhteyttä neuvojaan jos on ongelmia, ovat sitä varten. Nimim. keskituotos noussut 1000 kg:) YES.