Olet täällä

lomituspalkka

Mites se palkkaus meni jos oma perheenjäsen lomittaa, onko oikein maksaa pienempää tuntipalkkaa kuin vieraalle tunti lomittajalle?

Kommentit

timotej (ei varmistettu)

Asian lainmukaisuudesta ehkä voidaan olla toistakin mieltä, mutta kukaan ei ole tiettävästi valittanut ylempiin asteisiin.
Mustikka (ei varmistettu)

Hoida lomitus lomatoimiston kautta, myös silloin kun perheenjäsen lomittaa kotilallaan. 15-vuotta täyttäneet voivat jo lomittaa esim.kunnan/kaupungin palkkalistoilla olevan lomittajan kanssa kotitilalla tai maatalousyrittäjän valvonnassa ja heille lomatoimisto maksaa saman tuntipalkan kuin muillekin tuntilomittajille. Se on hyvä taskuraha nuorelle opiskelijalle. Kysy lomatoimistosta/maaseututoimistosta tätä mahdollisuutta.
tu (ei varmistettu)

kun se lomittaa perheenjäsenen tilalla. Tämä kait sai alkunsa siitä, että sovitut lomitukset peruutettiin, kun lomittja lähtikin lomittamaan perheenjäsentään. Minä taas maksan lapselle ja kaverille palkkaa maatilantöistä ja niillä rahoilla he elävät talven opiskelupaikkakunnalla. Viikonloput tulevat töihin ja kaikki loma-ajat. Sen vuoden alusta kun lapsi täyttää 15 vuotta, voi maanviljelijä vähentään palkkamenot verotuksessaan. Omasta lapsesta ei ihan kaikkia maksuja tarvitse maksaa, 17 vuotiaana tulee maksuun työttömyysvakuutusmaksu ja 18 vuotiaana eläkemaksut.
Mustikka (ei varmistettu)

Saman tuntipalkan saa perheenjäsen ainakin meidän lomatoimistossa kuin lomatoimiston kirjoilla oleva tuntilomittajakin. Ja samoin kaikki muutkin korvaukset. Kokemusta on tältä kesältä, kun perheen 16-vuotias hoiti toisen yrittäjän lomavuoron rengaslomittajan kanssa yhteistyössä.