Olet täällä

lypsylehmien kohdun ulostulo

onko kenelläkään muulla sattunut lypsylehmälle kohdunulostuloja poikimisen jälkeen tavallista enemmän?
meillä edellisestä oli arviolta 700 pokimista ja nyt kaksi kuukauden sisällä. molemmat hiehot saman sonnin (Costa) jälkeläisiä.
tässä nyt odotellaan kolmannen saman sonnin vasikan poikimista lähi päivinä.

Kommentit

ahvola

Meillä yhtenä vuonna oli "kohtusuma", vaikka muuten tapaus oli tosi harvinainen. Sukulaisuusyhteyksiä eläimillä ei ollut keskenään, joten ruokapuolella saattoi olla osuutta asiaan (esim. seleeninpuute) tai oli sitten vaan sattumaa. Mukana oli myös tosi helppoja ja nopeita poikimisia. Ainoastaan yksi eläin uusi kohdunulostulon seuraavassa poikimisessaan. Tiinehtymisongelmia kohdun ulostulo ei aiheuttanut.
jaakkos

Tänä viikonloppuna sattu kaksi kohdun ulostuloa.Eilen piti lehmä lopettaa,kun oli jo huonossa kunnossa kun yöllä työntänyt kohdun. Tänä aamuna sama homma toisella,soitin lääkärin,kohtu saatiin sisään ja lehmä heitti henkensä samantien. Edellisen kerran mokomaa sattunut yli kymmenen vuotta sitten. Näillä kahdella ei ollut ainakaan läheistä sukulaisuussuhdetta,umpilehmät syö asianmukaista umpiapetta terästettynä E-seleenillä,molemmat poiki itsekseen ilman apua ja olivat jo 2 kertaa poikineita. Johtopäätös:helkkarin huonoa tuuria.
a.j.o

eläinlääkärin mukaan ei voi johtua ruokinnasta joten ainakaan niin ei voi yrittää välttä. meillä kohdu ulostyöntäneet hiehot olivat parsinavetassa ja saivat normaalin kivennäisen ja seleeni E-vitamiinin. joten ravinne vajauksia ei pitäisi olla. llääkärin mukaan perinnöllinen rakenne vika.
EK67

Yhteen aikaan noita kohtuja pukkasi ulos lähes säännöllisin väliajoin.Ilmeisesti liittyi poikimahalvaukseen, vaikka muuten lehmä ei ollut halvaantunut. Eli jonkinlainen halvauksen esiaste kenties. Loppui anionikivennäisellä.