Olet täällä

Pian loppuu

Suomalaisen meijeriteollisuuden uskottavuus maidon hintakehityksessä.Euroopaassa ja maailmalla on hinnat nousussa ja kotimainen teollisuus on nyt viestittänyt voin kovasta kysynnästä ja tämä olisi alkanut jo alkuvuodesta lähtien .Nyt on annettu lausuntoja siihen suuntaan että raaka-aineesta alkaisi taas olla puutetta ,kovan kysynnän .Vienti on helpottunut euron kurssin heikkenemisen vuoksi .Sen sijaan maidontuottajille on syksyn ja alkuvuoden aikana viestitetty jatkuvasti huonosta markkinatilanteesta ja ulkomaisesta kilpailusta joka tunkee markkinoille joka . Kilpailu on niin kovaa että hintoja on painettu alas ,mutta nyt alkaa tuntumaan siltä että maidontuottaja on joutunut maksumieheksi tilanteessa johon on ajauduttu kotimaisen ylireagoinnin seurauksena.

Maidontuottajan tilanne alkaa olla melko kireä ,investoinnit on laitettu jäihin ja maksujen suorittaminen ajallaan alkaa olla pian mahdotonta kun vähäiset kassavarat on nyt viimeistään kesän kynnykselle syöty useinpien tuottajan kohdalla.

Pian siis loppuu uskottavuus asiasta ja mielekkyys jatkaa tätä työtä.Maidon hinnan on lähdettävä nousuun koska näin on tapahtunut muuallakin . Emme voi odottaa enää kauan ja huonoin vaihtoehto olisi se että hinta ei nousisi lainkaan tänä vuonna vaan sitä maksettaisiin vasta ensi vuonna jälkitileinä jos niinäkään.Vai menevätkö tuottajien rahat nyt meijeriteollisuuden jätti-investointeihin joista on uutisoitu tiedotusvälineissä

Kommentit

Anonymous (ei varmistettu)

hinta näköjään nousee 2 snt ,mutta se ei riitä ja koko kesä on kuitenkin kärvisteltävä ennenkuin syyskuussa tulee muutamia satasia lisää tiliin .
kawasaki (ei varmistettu)

ei vaan meinaa millään tajuta sitä, että ne meijerinjätti-investoinit on turhia, kun niihin ei ole tällä menolla raaka-ainetta.
Anonymous (ei varmistettu)
oman työn arvostaja (ei varmistettu)

vaikka rehunkorjuusesonki on tällähetkellä jokaisella päällimmäisenä mielessä voisi ehkä pysähtyä hetkeksi ja tarkastella omaa toimintaansa (kuvannollisesti sanoen) vähän sivummalta olisiko omissa työ/tuotanto menetelmissä jotain kehitettävää jonkinlainen uusien ajatuksien ja menetelmien kokeilu saattaa olla aika ajoin aika tervettä ja tuoda kustannus säästöjä yllättävissäkin paikoissa (ei aina edellytä investointia) ei työ eläinten kanssa aina niin kamalaa ole mutta jos tunteenpalo työhön hiipuu niin on aika miettiä asiota uudelleen aika harvoin mikään on ehdottoman lopullista jos vain jonkinlainen terveys säilyy eikä henki menne niin tosi yrittäjä kyllä keksii keinot selvitäkseen ei se palkkatyö ja teollinen yrittäjyyskään aina ole niin amerikkaa miltä näyttää oma kokemus puhuu sen verran että 2003 navetta tyhjäksi ja 2010 talvella tarjottiin yhteistyötä ison lupsykarjatilan kanssa ja nyt on navetta täytetty ja karjamiehen sydän on taas toivoa täynnä
pulttipyssy (ei varmistettu)

päähän kun pohjanmaan uutisissa kehuskeltiin uutta juuri vihittyä Seinäjoen voi/rasvalinjaa ja Lapinlahdellekin on suunnitteilla suuret investoinnit.Voin hintakehitys on ollut noususuhtainen koko vuoden ja tavaraa menisi enemmän kuin pystytään tuottamaan . Ketä nyt sitten enää jaksaa ja haluaa uskoa kun ääni kellossa on vaihtunut taas päinvastaiseen .Kusetetaanko taas joitain hyväuskoisia tuottajia lisäämään tuotantoaan jotta suuret meijeri-investoinnit eivät jäisi tulevaisuudessa puoliteholle. On päivän selvää että nykymenolla ja hinnoilla tuotanto supistuu ja uutta tuotantoa ei tule tilalle .Tämä tilanne on jo tullut tutuksi teurastamopuolella ,kun sikatilojen voimakkaiden investointien myötä ala on ajautui vaikeuksiin ja tuotanto on alkanut supistumaan pysyvästi heikon tuottajahinnan vuoksi. Olipa meijereiden selitys tähän nyt sitten mikä hyvänsä niin ainakin epäluulot siihen miten maitoasioita käsitellään julkisuudessa ja mitä tietoa tuottaja tai media saa jaettavaksi yleisölle on laitettava vähintäänkin krittiseen tarkasteluun. .
joutavanaikune (ei varmistettu)

Eikös nuo Lapinlahen-jutut ollu pelkkä uutisankka?
Anonymous (ei varmistettu)

valion johtajan vois kävelyttää saunan taakse. Tyyppi tuottaa markkinoille bulkkituotteita nimeltään arki-juusto ja arki jogurtti ja laskee omienkin tuotteidensa hintatason ja samalla tuottajahinnan. Miksi valio toimii noin tyhmästi, kun kilpailijoilla ei ole alennusmyyntiä. ketä vastaan valio taistelee itseään ja tuottajiaan vastaan. laittakaa nyt hyvä ihmiset valion johto uusiksi, ennen kuin koko ala sortuu heidän tyhmyyteensä.