Olet täällä

ruokinta

lihakarjan ruokinta pelkällä esikuivatulla säilörehulla!!??Tuottaja hinnat on edelleen erittäin huonot, niin pistää miettimään mistä enää voi säästää!?Kasvuun ei mielestäni kannata enää paljoa panostaa, vaan pitoaikaa jatkaa.Näin saa enemmän tukia.
Mutta riittääkö pelkkä rehu elukoille + kivennäiset?Eikös joskus ole ollut joitain kasvu seurantoja eri rehustuksella ja siinä myös pelkkä säilörehu?olisi mukava nähdä nyt ja vertaiila. saa aika paljon päiväkasvut pudota jos ei tartte viljaa syöttää.Helpottaa myös paljon päivittäisiä navetta töitä...Tältä minusta ainakin nyt tuntuu ja AINA kun teurastilin näkee!!

Kommentit

vihnevarwas (ei varmistettu)

tosissas että rehuvilja on liian kallista!!!
mv. (ei varmistettu)

Jos on jo kaikesta tinkinyt ja lisää pitäisi jostain säästää, niin on se jo aika paljon jos esim.10t€ säästää vuodessa viljan ostossa.Niin ja sitten vielä kaikki oheis kulut päälle, mitä syntyy viljojen käsitteelyssä ynm..
Anonymous (ei varmistettu)

Mitähän nämä sinun lihakarja on? Jos on ihan pihvikarjaa, niin silloinhan sitä viljaa ei tarttis, mutta jos maitorotuisia, niin sitten harkitsisin sitä viljan antoa. Kyllähän sonnin ruokinta alkaa hyvästä säilörehusta. Jos sinulla on rehu jonka d-arvo on yli 70 ja raaka-valkuainen on yli 13 %, niin luulisin sillä jo johonkin kasvattavan. Mutta en minä ainakaan omia sonneja kasvattaisi yli 22 kk. Ja siltikin teuraspaino olisi syytä olla jo hyvän matkaa maitorotuisella yli 340 kg. Ja toisaalta sonnin kasvatus ei minusta saa perustua pelkkään tukeen. Mutta katsopa noita ruokintajuttua MTT:n sivuilta tai soita jollekin Mtt:n tutkijalle.
Odottelia (ei varmistettu)

Jos rotuina aa/hf voi onnistua syöttää pelkkää säilörehua.Isojen liharotujen sonneja en kyllä tuhlaisi pelkällä säilörehulla.Lihan hinta muodostuu myös teurasluokista.Jos pidät sonneja pelkkien tukien takia niin kerää sk-vasikoita niin säästät myös vasikkakustannuksissa!Maitorotuisen sonnin teuraspaino normaali ruokinnalla (säilörehu/vilja pohjainen seosrehu) on yli 400 kg 22 kg iässä.
hyvä (ei varmistettu)

on hyvä että mietitää mekin mistä sitä tulosvastuuta saadaan!sitähän ne pörssi-yhtiötkin huutaa.jos sitä elukkaa pitää 2kk.kauenmin niin kumman hyöty se on.ite en tiä mullipuolesta kun on sikoja itellä
Anonymous (ei varmistettu)

Itse olen kanssa miettinyt tuota kasvuaikaa siltä kantilta että jos ottaisi täydet sonnituet. No, tietty ongelma taitaa olla siinä ettei vielä kukaan ole kertonut millä perusteella nämä uudet sonnituet määräytyy. Missään ei taida olla mitään kk ja euro määriä lukkoon lyötynä. Itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä ettei ole mitään järkeä kasvattaa maitorotuista sonnia 24 kk ikään. Teuraaksi se on saatava mahdollisimman pian. Itsellä teurasikä on nyt 18-19 kk, ja intoa ei ole kasvattaa vanhemmiksi. Koska kaverit alkavat paikkoja särkemään. Sitten huomasin että tietyllä ruokinnalla se kasvu ei muutu mihinkään piti niitä kavereita 19 tai 20 kk. Onhan tuossa kasvussa vaikuttavana tekijänä myös nuo kasvuolot. Jotka sanelevat minullakin hyvin paljon. Parsikasvatus on hivenen erilaisempaa kuin karsinakasvatus. Tuolla tukien voimalla kasvattamisessa on yksi pieni ongelma. Kas kun nuo tukien määrä alkaa vähenemään. Aina tulee joku kiintiö tai modulaatio vastaan. Kyllähän sitä tulosta pitäisi tehdä sillä eläimen kasvatuksella ja tuet olisivat extraa. Alkuperäiselle kysyjälle vinkiksi: teetätä säilörehusta analyysit sekä viljoista myös (tai vaadi ne ostaessasi viljaa). Vaikkakin voisit ajatella sitä että jotkut tilat viljelevät sen viljan ihan itse niille sonneille. Tuleehan siitä silloinkin kuluja. Ja pitämällä korvat ja silmät auki, niin voi löytää edullisia tapoja viljan käsittelyyn. Ja myllytyksessä on nuo rahtimyllärit. Lopettavilta tiloilta löytyy rehusiiloja yms. tarpeellista. Mutta äkkiseltään ajatellen sinulla ei voi tuo rehulasku voi olla se suurin ongelma, vaan joku muu vetää tulosta huonommaksi. Itse huomasin että kun ottaa jonkun ulkopuolisen katsomaan asiaa tai kaveriksi siihen katsomaan, niin niitä parannuskohtia löytyy. Joku pieni esim. työtavan muutos, rakennusmuutos vaikuttaa tulokseen positiivisesti. Selvitä vaikka teurastamon tai proagrian palveluista että olisiko siellä jotain millä saisi tutkailtua tilan oloja.
Anonymous (ei varmistettu)

Se taitaa olla aika kovalaatuista ja aikaseen korjattua säilörehua,mikä noissa kokeissa on mulleja kasvattanu?Jos pinta-alaa on rajallisesti,on varmaan halvempaa tehdä itselle reilusti rehukiloja,ja ostaa viljaa.