Olet täällä

säilörehun talviaikainen siirto etäpelloilta

Mahtaako kenellläkään olla tietoa, kokemusta tai tutkimustietoa säilörehun siirroista etäpellolta navetalle talviaikaan?
Lähinnä kiinnostaa tekeekö kuinka moni tila säilörehun etälelolle siiloon tai aumaan ja siirtää sen sitten talvella nav etan yhteydessä olevaan siiloon ja varastoi rehun sinne ruokintaa varten. Eli rehu ajetaan tavalla tai toisella toisaalta tyhj'nä olevaan siiloon ja tiivistetään ja peitetään siihen ruokintaan asti. Rehun säilyminen ja rehuarvojen muutokset kiinnostaa myös.

Työskentelen hakeessa joka selvittää rehulogistiikkaa ja etäpeltojen kannattavuutta. Hankkeesta on saatavilla lisä infoa rekka.savonia.fi

Kommentit

Pekka Sorsa

Minulla on kokemusta, siirsinn jo vuosia sitten maitohappobakteerilla säilöttyä säilörehua aumasta navetan tyhjentyneeseen siiloon talvella ennen rospuutakelejä. Homma toteutettiin neljän traktorin voimin (riippuu tietenkin välimatkasta) yksi kuormasi aumasta kaksi ajoi väliä ja yksi tallasi navettasiilolla. Muovipääle ja rehu säilyi aivan hyvin. Homma kannatta tehdä pienessä pakkas säässä jolloin rehu jäähtyy kuletuksessa ja siihen sekoiutuva ilma poistuu tallatesa. Minulla aiankin rehu säilyi hyvin,rehu oli noukinvaunulla tehyä esikuivattua rehua.
japartan

Onko kukaan teettänyt rehuanalyysiä siirretystä ja uudelleen tiivistetystä rehusta ennen siirtoa ja siirron jälkeen?