Olet täällä

Tilaa, tilaa... vai onko sitä jo liikaa?

Sonneilla on uusissa karsinoissa väljyyttä yllinkyllin, lattiaritilöiden reunat on pyöristetty, makuualueella vielä lyhytrakopalkit, karsinarakenteet selkeät, ilmanvaihto pelaa, luonnonvaloa tulee suurista ikkunoista ja evästä on eläimillä koko ajan edessä. Ja hoitajat käy silittelemässäkin aina kun vain mahdollista. Luulisi siis kaiken olevan eläimille hyvin, mutta... Häntäpolkemia sattuu vähän väliä!!! Vanhassa navetassa tilaa oli vähemmän, sonneilla ei ollut liikaa tilaa "riehua ja reuhua". Yhtään sonnia ei tarvinnut laittaa monttuun, eikä "kotitarvelihoiksi". Jalat oli kunnossa ja hännät kanssa.
Hieman alkaa mietityttää, että kumpi se on ihan oikeasti parempi kokemus eläimille. Kokea hieman enempi toisen läheisyyttä ja olla enimmäkseen terve vai riutua hetki sairaskarsinassa häntä polettuna tai jalkaa aristellen. Kohta on sekin eläin raatoauton kyydillä muiden haisevien teuraseläinten joukossa. Se on sitten sen eläimen onnellinen loppu se...

Kommentit

Rokkivaari

Onko kukaan samaa mieltä siitä että ns. monia eri näkökantoja huomioiva säädösviidakko palveleekin vain lopulta suurpääomavaltaisuuteen tähtäävää elintarviketuotantoa ja teollisuutta. Erilaisilla säädöksillä lakkautetaan lopulta kaikki pienimuotoinen tuotanto koska se tulee vääjäämättä kannattamattomaksi . Suhtaudunkin hieman skeptisesti sellaiseen kouluttautumiseen jonka lopulta tähtääkin vain suurpääomien etujen toteuttamiseen . Viranomaisten ,eikä pelkästään maatalousviranomaisten olisikin syytä edes joskus katsoa peiliin ja miettiä mihin suuntaan halutaan kehitystä oikeasti johtaa.
kpo

Dokumentti: Dokumenttiprojekti: Ruoka-yhtymä 90 min Mitä me oikein syömme? Amerikkalainen elokuvantekijä Robert Kenner paljastaa mitä seurauksia ruoan tehotuotannosta on kuluttajien terveyden, maanviljelijöiden toimeentulon, työturvallisuuden ja ympäristön kannalta. Lisätiedot Samankaltaisia Dokumentti Fakta / Henkilökuvat Lisää... Seuraava lähetys Ei uusintoja lähiaikoina Esitetty viimeksi la 12.5.2012 klo 12.35 Yle TV1 Uusinta Tämän jakson kaikki lähetykset, yhteensä 2 maanantaina 7.5.2012 klo 21.30 Yle TV1 lauantaina 12.5.2012 klo 12.35 Yle TV1 Uusinta Nettikatselu Ei nettikatseluoikeuksia Tällä ohjelmalla ei ole nettikatseluoikeuksia tekijänoikeudellisista syistä. Olihan hätkähdyttävä dokumentti. Jos tulee uusintana, niin kannattaa ehdottomasti katsoa, mikäli ensiesitys meni ohi. (amerikkalaiset oli jo pantu kuriin oikeuskäyntien ja korvauksien luvatussa maassa). Menossa on jo monikansallisten yhtiöiden ja suurpääoman "vallankaappaus" juuri R-vaarin arvelemalla tavalla. Miten se sitten toimisi Suomessa tai maailman köyhimpien kansojen osalta on jo eri juttu. Esimerkiksi mieleen jäi siemenviljojen jalostuksen patentoimisen tavoite, niin sen jälkeen tämä meidän TOS - maksatus on kyllä leppoisaa hupatusta.
fx

on vasta sitten tarpeeksi pitkät, kun lehmät mahtuu kunnolla kusemaan ja paskomaan niiden päälle..>:/ Ja saman oon huomannut, mitä vähemmän mulleja karsinassa, sen likaisempia..