Olet täällä

veli venäläinen

maidon kerääjiä tarvitaan sitten kai lisää että saadaan se maito"tuoreena" jalostettua.kun tuo naapuri käy niin krantuks.

Kommentit

Anonymous (ei varmistettu)

maidon 36 tunnin aikarajasta jalostukseen on mielestäni osoitus heikommasta kylmäketjusta tilalta meijerille. Suomessa on kerätty maito ainakin 30-vuotta joka toinen päivä ilman ongelmia. Toisaalta näitä sääntöjähän voidaan käyttää "laillisesti" kaupan esteenä kun varmasti tiedetään millainen suomalainen systeemi on.Ei tarvita tulleja ja tuontirajoituksia kunhan säännöt ovat vain sellaisia ettei toinen pysty niitä noudattamaan.Ainakin suomalainen virkamies on saanut näpäytyksen omasta erinomaisuudestaan kun veli venäläinen pisti paremmaksi hygienia vaatimuksissaan. Kolmanneksi olen huolissani siitä että kauanko suomalainen elintarviketeollisuus voi ylipäätään myydä tavaraa venäjälle.Venäjä pyrkii omavaraisuuteen lihassa 2012 mennessä ja millainen tilanne on maidon osalla. Olisiko viisaan maidontuottajan nyt ajateltava tilannetta niin ettei enää kannata investoida sellaisia pitkälle meneviä investointeja joiden takaisin maksut jatkuvat pitkälle 2020 luvulle. Jos kysymme näin teollisuudelta emme tietenkään saa vastausta ,mutta minä pitäisin nykyiseen tilanteeseen joutumista ensimerkkinä siitä että venäjä ei tarvitse tai halua ulkomaista kilpailua. Oli miten oli tällaisia ajatuksia herätää tämä asia .
Mustikka (ei varmistettu)

Niinköhän venakoilla itellään on hommat yhtä hyvin hanskassa kuin meillä??? Pahasti epäilen. Saattaa omistakin laitoksista löytyä ehkä useampikin haljennut kaakeli ja maali rapista seinistä, jos lie ylipäätään maalattu ollenkaan!Kunhan tyhjään kyykyttävät meitä keksimällä ihan tyhjän päiväisiä kotkotuksia. Aina ne on tämmöstä peliä pelanneet, asiassa kuin asiassa ja pienen Suomen on vain taivuttava nenä kohti turvetta. Oma tuotanto ei riitä heillä kuitenkaa, niin käyttäytyisivät ihmisiksi. Tekisi mieli tähän lopuksi laittaa se vanha sanonta voissa paistamisesta...
Anonymous (ei varmistettu)

mielipidettäni potaskana. Suomalaiset ovat vuosikymmeniä hyötyneet idänkaupasta. Ylimääräiset maitotuotteet on viety aina venäjälle ja tuotantomme supistuu 30% jos vienti tyrehtyy. Vaatetehtaat tekivät aikoinaan pukuja neuvostoliittoon ja se homma loppui jo ajat sitten kun vaihtokauppa maiden välillä loppui. Metsäteollisuus suomessa on rakentunut venäjältä tuotavan puun varaan ja nyt venäläiset haluavat itse hyödyntää metsävarantojaan .Ainoa ongelma venäläisillä on vain se että heidän kulttuurinsa pelisäännöt ovat sellaisia ettei ulkolaiset firmat uskalla sijoittaa tämän vuoksi täysillä venäjään. Venäjän nouseminen omavaraiseksi kaikilla sektoreilla riippuu pitkälti siitä kunka kauan se haluaa leikkiä maailmalle olevansa suurvalta ominen sääntöineen . Kun tai jos venäjä lähivuosina hyväksyy kansainväliset pelisäännöt teollisuudelle ,kaupalle nousee venäjä todelliseksi suurvallaksi.Ei pidä luulla että venäjä olisi takapajula ikuisesti jos he päämäärätietoisesti antavat kehityksen edetä . .Ainoastaan maan oman menneisyyden painolastina olevat asenteet estävät sen kehittymisen jo ne asenteet saavat vallan. "Mene ja tiedä" minä en ole varma enää mistään
ene (ei varmistettu)

Pitkään seisoo ainakin meidän maito kärrissä ennen kuin on tehtaalla. Nimittäin maitoauto käy iltayöstä ja kuuluu menevän meijerille vasta seuraavana iltapäivänä, niin kiinnostas ihan oikeesti tietää että miten lämmintä se maito purkuhetkellä on, kun näkyy se kärrikin seisovan päivän auringon paisteessa.
Maitomies (ei varmistettu)

lämpöeristetty, pitää siis pakkaset ja liiat lämmöt ulkopuolella.
Mustikka (ei varmistettu)

En missään tapauksessa pidä edellisen kirjoittajan enkä muidenkaan mielipiteitä potaskana! Tarkoitin otsikollani sitä, että venakoiden puolelta tulevat rajoitustoimet ja esille tulleisiin syihin vedoten vientikiellot ovat ihan potaskaa. Siis ei ole mielestäni mitään todellisia syitä normaalille ja jo pitkään jatkuneelle yhteistyölle ja kaupalle Venäjän kanssa, ei elintarvikkeissa eikä muissakaan tuotteissa. Mutta ei tämä nyt ihan oikein ole, kun aina nimenomaan venakoiden puolelta tulee jotain hässäkkää, josta kärsijänä ovat suomalaiset. Heidän puoleltaan pelisäännöt ovat hukassa ja siitä kärsitään kaikki. Kyllä venäläiset kuluttajat haluavat esim. suomalaisia elintarvikkeita sinne, mutta jotkut pikku virkamiehen nilkit ne useimmiten ovat tukkona keksien milloin mitäkin syytä kaupankäynnin estämiseksi. Venäjä on toki länsimaistunut ja tekee sitä kovaa vauhtia edelleenkin. Mutta jos se sitä todella haluaa, ei se ainakaan näin tapahdu.