Olet täällä

Kesto- ja ongelmarikkakasvien torjunta mansikanviljelyssä

Valvatti, ohdake, saunakukka, rusokki

Matrigon on erikoistuote valvatin, ohdakkeen ja rusokin torjuntaan. Se tehoaa myös linnunkaaliin, peltovillakkoon, pujoon, saunakukkaan, voikukkaan, kiertotattareen, leskenlehteen ja virnaan. Matrigon tehoaa pääasiassa lehtien kautta.

Ruiskuta Matrigon heti sadonkorjuun jälkeen. Käyttömäärä on 1-1,5 l/ha, vesimäärä 200-300 l/ha. Matrigon-ruiskutuksen voi tehdä myös muovin päälle. Eräät lajikkeet, esimerkiksi Korona, voivat olla arkoja Matrigonille.

Kylänurmikka

Kylänurmikkaan saadaan hyvä teho Select-valmisteella. Se tehoaa myös muihin heinämäisiin rikkakasveihin. Mansikan istutusvuonna ensimmäinen käsittely tehdään, kun rikkaheinissä on 3-5 lehteä. Käyttömäärä 0,4-0,5 l/ha + Renol-kiinnite. Toinen käsittely tarpeen mukaan, 0,3-0,4 l/ha + Renol-kiinnite.

Sivelykäsittely kasvukauden aikana

Kestorikkakasveja voidaan mansikkaviljelyksillä torjua myös sivelykäsittelynä pesäkkeistä Rambo 360- tai Roundup Bio-valmisteilla. Vain viljelykasvia korkeampia yksiöitä voidaan torjua. Huomioitavaa on myös se, että mansikalla emotaimet tuhoutuvat jos liuosta joutuu rönsytaimien lehdille

Samankaltaista sisältöä