Olet täällä

VehnäPlus-sopimus - uusi tapa hallita hintariskiä

VehnäPlus-sopimus - uusi tapa hallita hintariskiä

Raisioagro tarjoaa tulevalle kasvukaudelle uuden viljelysopimusvaihtoehdon, VehnäPlus-sopimuksen. Sopimuksessa hinta seuraa kiinteästi Euronext (Matif) raaka-ainepörssin vehnän futuurinoteerausta.

Myllykelpoisen kevät- tai syysvehnän perushinta muodostuu myyntihetken Euronext (Matif) -futuurinoteerauksesta ja erikseen ilmoitetusta basiksesta (hinnoittelun perusta). Tällä hetkellä noteeraus on joulukuu 2018 (Dec 2018) ja basis -8 €/tn. VehnäPlus-sopimuksella pääset täysimääräisesti hyödyntämään raaka-ainepörssin hintakehitystä satosi myynnissä.

Myllyvehnän viljely on loistava vaihtoehto tulevalle kasvukaudelle

VYR:n teettämä kylvöaikomuskyselyn mukaan vehnän viljelyala olisi supistumassa selvästi. Haasteelliset kasvukaudet ovat tuottaneet pettymyksiä laadun suhteen, ja se varmasti osaltaan on vaikuttanut suunnitelmiin. Laadukkaalle kevätvehnälle on kuitenkin kysyntää myös tulevana satokautena. Myllyvehnän varastot ovat alhaisella tasolla, joka tarkoittaa, että kysyntää hyvälaatuiselle vehnälle varmasti on.

Vehnän laatu varmistuu riittävällä lannoituksella

Vehnän laatuun voidaan vaikuttaa lajikevalinnalla ja lajikekohtaisella viljelytekniikalla. Lajikkeeksi sopii satovarma lajike, jonka valkuaispitoisuus ja sakoluku nousevat riittävälle tasolle. Typpilannoitus kannattaa jakaa kahteen tai kolmeen vaiheeseen, lajikkeesta riippuen. Satoisille lajikkeille lisätyppeä kannattaa levittää tähkävaiheessa riittävän myllyvehnälaadun varmistamiseksi. Lajikkeille, joiden valkuaispitoisuus nousee luontaisesti korkeaksi (esim. Quarna), voidaan lisätyppi antaa aikaisemmin, korrenkasvuvaiheessa, niin varmistetaan laadun lisäksi kilot.

Kysy lisää Raisioagron asiakkuusvastaavilta

Kommentit

Samankaltaista sisältöä