Olet täällä

Eväät eteenpäin osa 2 - Paras tuotto jaetulla lannoituksella

Hyvä sato ja korkea valkuainen vaatii paljon ravinteita.

Jaettu lannoitus nostaa valkuaista

Satoisasta Draco-kevätvehnästä saatiin paras taloudellinen tulos, kun ravinteita käytettiin ympäristökorvauksen maksimin mukaan ja lannoitus jaettiin kolmeen osaan. Yara Kotkaniemen kokeessa satoa saatiin  yli 7 200 kiloa/ha ja valkuaista 11,5 %.  Kertalannoituksena sato olisi jäänyt rehuvehnäksi. Viljelyyn kannatti panostaa:  suuri sato ja myllyvehnälaatu tuottivat parhaan taloudellisen tuloksen.

Riittävä kylvölannoitus YaraMila-lannoitteella varmisti vehnän rehevän kasvuston. Ensimmäinen lisälannoitus tehtiin pensomisvaiheen lopussa ja toinen lippulehtivaiheessa. Lisätyppi YaraBela-lannoitteilla nostaa korrenkasvuvaiheessa satoa ja tähkälletulovaiheessa valkuaista.

 

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä