Olet täällä

Kevätkylvöissä huomio vehnän laatuun

Kevätvehnän valkuaispitoisuus on viime vuosien aikana laskenut trendinomaisesti. Raision viljalaboratorion tekemien esinäyteanalyysien mukaan vehnän valkuaispitoisuus on laskenut kuudessa vuodessa lähes kaksi prosenttia.

Kasvukausien olosuhteiden vaihtelulla on suuri merkitys vehnän laatuun, myös ympäristöohjelma asettaa omat haasteensa. Tärkeää on kuitenkin löytää esimerkiksi lannoitusta jakamalla keinot jyväsadon määrän kasvattamisen ohella keinot valkuaispitoisuuden varmistamiseen.

Myllylaatuisen vehnän laatuhinnoittelulla korkeasta valkuaispitoisuudesta saa lisähintaa jopa 20 €/tn, joka kannattaa ottaa huomioon viljelytekniikkaa valitessa kevätkylvöille lähdettäessä.

Kauran siemenen laatu varmistettava peittauksella

Punahometta ja hometoksiineja aiheuttava fusariumsieni säilyy kylvösiemenessä ja aiheuttaa korkeassa pitoisuudessa itämisongelmia ja heikentää kasvuun lähtöä.  Se voi myös siirtyä siemenen kautta uuteen kasvustoon ja aiheuttaa riskiä punahomeen esiintymiselle, jos tulevan kasvukauden olosuhteet ovat otolliset. Siksi siemeneksi olisi valittava mahdollisimman terve siemen ja oma siemenkin on ehdottomasti peitattava. Sertifioitu peitattu siemen on laadultaan hyvä, mutta varastot alkavat olla myydyt. Matty-lajikkeesta kuitenkin löytyy vielä eriä Raisioagrosta. Ota siis yhteys asiakkuusvastaavaasi.

Rukiissa valoisat näkymät

Haasteellisesta talvesta huolimatta valtaosa rukiista näyttää selviytyneen ja on lähdössä kasvuun. Kevätlannoituksia on päästy pikkuhiljaa aloittamaan. Raisioagron ruissopimusten määrä on kasvanut hienosti viime vuosiin verrattuna. Kiitos siitä kaikille viljelijöillemme.

Sopimuksia voi edelleen tehdä kaikkien viljelykasvien osalta. Jos sinulla on vielä sopimukset päivittämättä, niin teepä se ennen peltotöitä. Toimitusjaksosopimukset ovat herättäneet paljon kiinnostusta. Muista, että tästäkin pitää tehdä erillinen sopimus asiakkuusvastaavasi kanssa. Näin varmistat sopimuspalkkion. 

Pidämme sopimusviljelijämme ajan tasalla ajankohtaisista asioista, muistuttelemme hankintojen hoitamisesta ja toimituslupien sopimisesta. Tarjoamme kokonaisvaltaisen yhteistyöpaketin tulevalle kaudelle. Kysy lisää asiakkuusvastaavaltasi. 

Otsikko: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä