Olet täällä

Viljelyvarma Wappu-vehnä tuotti tasaista satoa ja laatua

Porilaista Päivärinteen tilaa pitävällä Juha Strömbergillä on viljelykierrossa kattava valikoima eri kasvilajeja ja -lajikkeita. Ohran, kauran, vehnän ja sokerijuurikkaan lisäksi kierrossa ovat kumina, öljyhamppu ja luonnonhoitopeltonurmet.

Vehnä on Strömbergille yksi leipälajeista, ja pääosin hän tuottaa siemenviljaa. Borealin jalostama Wappu-vehnä on ollut Strömbergillä viljelyssä jo kuusi vuotta, ja hän on ollut lajikkeeseen tyytyväinen.

- Wappu tuo viljelyvarmuutta, koska se ei ole ihan niitä myöhäisimpiä lajikkeita. Siemenkustannus pysyy kurissa, koska Wappu on pensonut kohtuullisesti. Laadultaan lajike on ollut hyvä, tuhannen jyvän paino viime vuonnakin yli 40 gramman. Myös valkuaisen tuottajana se on ollut hyvä, vaikka en valkuaista erityisemmin ole tavoitellutkaan, Juha Strömberg kertoo.

Juha Strömbergin kokemuksen mukaan Wappu on ollut myös korreltaan viljelyvarma.Viime kasvukaudella hän sai siitä keskisadoksi 6200 kg/ha. Wapun viljelyalaa oli kaikkiaan 55 hehtaaria.

 

Lue artikkeli kokonaisuudessaan Hankkijan sivuilta tästä linkistä.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä