Rehut Suomessa laadukkaita ja turvallisia

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira valvoo kaikkia rehuteollisuuden tuotanto-, valmistus-, varastointi- ja jakeluvaiheita. Lisäksi se valvoo myös tuontia, vientiä ja myyntiä sekä pakkausmerkintöjä ja rehujen jäljitettävyyttä.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan kotieläinten rehut ovat Suomessa edelleen hyvälaatuisia ja turvallisia. Evira valvoo kaikkia rehuteollisuuden tuotanto-, valmistus-, varastointi- ja jakeluvaiheita. Lisäksi se valvoo myös tuontia, vientiä ja myyntiä sekä pakkausmerkintöjä ja rehujen jäljitettävyyttä.

Suomalaiset rehut laadukkaita

Suomessa valmistettujen rehuseosten määrä on kasvanut vuosi vuodelta. Suomalaisissa rehuseoksissa ei Eviran mukaan todettu salmonellaa viime vuonna. Ulkomailta tuoduista rehuista havaittiin salmonellaa vain viidestä rehuerästä, mikä on huomattavasti vähemmän kuin vuonna 2014. Evira analysoi rehuista myös dioksiinit, kasvinsuojeluaineet, homemyrkyt, raskasmetallit sekä melamiinin määrät, eikä säädöksiä ylittäviä määriä havaittu. EU:ssa kiellettyjä muuntogeenisiä rehuja ei myöskään löytynyt.

Eviran mukaan rehualan toimijoiden omavalvonta on parantunut. Myös maatilojen kirjanpito sekä rehujen pakkausmerkinnät ovat parantuneet.

Verkkokaupassa omat riskinsä – ei valvota systemaattisesti

Evira muistuttaa, ettei rehujen nettikauppaa valvota systemaattisesti. Verkkokaupat ja kansainvälisyys ovat yleistyneet myös rehumarkkinoilla. Nettikaupasta rehuja ostavan tuleekin tutustua tarkasti rehuista annettaviin tietoihin ja olla tarkkana markkinointiväitteiden kanssa.

Lähde: Evira

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja