Olet täällä

Luomu- ja luonnonhaittakorvaukset maksetaan maatiloille 20.5. alkaen

Ruokavirasto aloittaa luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotuksen ja luomukorvauksen maksamisen 20.5.2021. Maksuun tulevat vuoden 2020 luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus, luonnonmukaisen kotieläintuotannon korvaus ja luonnonmukaisen kasvintuotannon korvauksen loppuosa (15 %).

Luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotusta Ruokavirasto maksaa yhteensä noin 48,2 miljoonaa euroa ja luonnonmukaisen tuotannon korvausta noin 21,1 miljoonaa euroa.

Viljelijät saavat maksuja tileilleen 20.5. lähtien sitä mukaa, kun kunnat ja ELY-keskukset hyväksyvät maksuaineistoja.

Viljelijätukien loppuosia maksuun kesäkuussa

Vuonna 2020 haettujen viljelijätukien maksaminen jatkuu kesäkuussa EU:n lammas- ja vuohipalkkioilla. Lisäksi maksetaan loppuosat eläinten hyvinvointikorvauksesta, EU:n nautaeläinpalkkioista, ympäristökorvauksesta, perustuesta, viherryttämistuesta, nuoren viljelijän EU-tuesta, peltokasvipalkkiosta sekä kurki-, hanhi- ja joutsenpellot -ympäristösopimuksista. Ruokavirasto tiedottaa kesäkuun maksupäivämääristä niiden varmistuttua.

Tuensaajat voivat tarkistaa tiedot maksetuista tuista Vipu-palvelusta.

Tukien tavoitteellinen maksuaikataulu löytyy Ruokaviraston nettisivuilta.

 

Lähde: Ruokavirasto

Kommentit

Hölmölä

Eivät ne ole kuin puoli vuotta myöhässä.- Tuet pitäisi maksaa sinä vuonna mihin ne on myönnetty. Muutenkin koko maatalouden tukirahoitus kohdistuu kaikkeen muuhun paitsi alkutuotantoon eli neuvontaan ja byrokratiaan sekä valvontaan ja virkamiehien ,anteeksi henkilöiden, palkkoihin ja kaiken maailman hankkeisiin joilla ei ole maatalouden kanssa mitään tekemistä.

Samankaltaista sisältöä