Olet täällä

Kaurankuoresta tehdään pian energiaa Hankkijan Turun tehtaalla

Uuden lämpölaitoksen teho on 2,5 MW. Lämpölaitos käyttää polttoaineenaan sataprosenttisesti Hankkijan rehutehtaan tuotannon sivujakeena syntyvää kaurankuorta. Uusi lämpölaitos korvaa nestekaasun käytön tehtaan energiantuotannossa.

– Meille on tärkeää, että voimme käyttää kotimaista, uusiutuvaa energiaa, toteaa Turun rehutehtaan tehdaspäällikkö Jarno Erkamaa.

– Investointipäätöksessä oli ratkaisevaa juuri oman tehtaan sivutuotteiden käyttö.
Olemme jatkossa omavaraisia polttoaineen saatavuudessa. Kustannustehokkuutemme paranee ja kotimaisuusaste kasvaa merkittävästi. Tämä tuo selkeää lisäarvoa asiakkaillemme. Strategiaamme kuuluu oleellisena osana toimintamme jatkuva kehittäminen ja sen myötä uusien energiatehokkaiden sekä ympäristöystävällisten ratkaisujen käyttöönotto.  Investoinnilla on myös työllistävä vaikutus alueella. Lämpölaitoksen toteutus ja ylläpito on suunniteltu tehtäväksi paikallisin voimin.

– Maataloustuotannossa sekä elintarviketeollisuudessa on Suomessa paljon potentiaalia hyödyntää teollisuudessa syntyviä sivutuotteita lämmön ja höyryn tuotannossa, Advenin myyntipäällikkö Teemu Kivimäki uskoo. Meillä on aiempaa kokemusta vastaavien kuorijakeiden polttotekniikoista. Koska polttoaine eli kaurankuori on kuivaa, jauhomaista ja kevyttä, sen palamisenhallinta vaatii polttoteknistä osaamista ja oikeat tekniset ratkaisut, Kivimäki sanoo.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä