15.01.08

Netistä löytyy rekisteri rehualan alkutuotannon toimijoista

Evira on julkaissut internetissä rekisterin rehualan alkutuotannon toimijoista. Rekisterin lisäksi on nähtävillä luettelo myös muista rekisteröityneistä rehualan toimijoista.

Evira on julkaissut internetissä rekisterin rehualan alkutuotannon toimijoista. Rekisterin lisäksi on nähtävillä luettelo myös muista rekisteröityneistä rehualan toimijoista.

Koska rehua saa hankkia vain rekisteröityneeltä toimijalta, voi rekisteristä tarkistaa, onko alkutuotannon toimija rekisteröitynyt rehun tuottajaksi, sekoittajaksi ja/tai käyttäjäksi. Viljelijöiden ja kotieläintuottajien on lisäksi rekisteröidyttävä rehun valmistajiksi, mikäli he käyttävät oman rehun valmistuksessa rehun lisäaineita tai esiseoksia tai valmistavat esimerkiksi biodieselin oheistuotteena syntyvää rypsipuristetta.

Rehualan alkutuotannon toimijaksi on tähän mennessä rekisteröitynyt noin 61 000 toimijaa. Evira päivittää rekisteriä säännöllisesti saatujen ilmoitusten perusteella.

Rekisteröityminen muuttunut

Alkutuotannon toimijaksi rekisteröityminen on tähän asti tehty tukihaun yhteydessä, mutta vuodesta 2008 lähtien toimija rekisteröityy Eviran internetsivuilla olevalla lomakkeella F. Samalla lomakkeella toimija ilmoittaa myös toiminnassa tapahtuneista muutoksista Eviraan.

EY:n rehuhygienia-asetuksen mukaan viranomaisen on pidettävä julkista rekisteriä rehualan alkutuotannon toimijoista. Rekisterin tarkoituksena on entistä parempi rehun jäljitettävyys.

Rehualan alkutuotannon toimijalla tarkoitetaan maataloustuotteita tuottavaa henkilöä tai yhtymää mukaan lukien kalastus ja eläinten pito. Käytännössä rekisteröityminen koskee lähes kaikkia viljelijöitä ja kotieläintuottajia ja se on toiminnan edellytys.

Lisää tietoa Eviran internetsivuilla.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja