Olet täällä

Sianrehuihin ranskalaista energiaa megajouleista

Sianrehuihin ranskalaista energiaa megajouleista

Sianrehujen energia-arvojärjestelmän muutos rehuyksiköistä jouleihin, tarkemmin megajouleihin (MJ), on parhaillaan meneillään. Tulevaisuudessa energiayksikön mitta on megajoule perinteisen rehuyksikön sijaan. Suomessa sikaenergiat tullaan laskemaan ranskalaisen INRA-AFZ-järjestelmän mukaan.

Ainakin henkilökohtaisesti tuo muutos on suuri, koska olen koko "pienen" ikäni oppinut puhumaan vain rehuyksiköistä ja suunnitellut aikoinaan rehujen ravintoainesisällötkin rehuyksikköä kohden. Ajattelin jos saisin vertaistukea teiltä hyvät lukijat - vaikka laskentakaavat ovat selvillä - miten tästä muutoksesta ajatuksellisesti oikein selviääkään?

Lue lisää muutoksesta Suomen Rehun sianrehujen kehityspäällikön Marjut Suokannon blogista.

Otsikko: 
Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä