Olet täällä

Ammottavatko viljavarastot tyhjyyttään? Tarjolla vara parempi

Kotoisen viljan loppuessa nautojen ruokintaan on Suomen Rehun valikoimassa useita tehokkaita vaihtoehtoja. Seosruokinnassa viljan korvaaminen onnistuu helpoiten siirtymällä energiarikkaaseen Farmarin Viljaseokseen.  Monipuolisena kuumennuskäsiteltynä rehuna sen käyttömäärä on viljaa pienempi.

Kesää kohti mentäessä täysrehuruokintaan siirtyminen on helppo vaihtoehto etenkin erillisruokinnassa. Siirryttäessä vilja-tiivisteruokinnasta monipuoliseen täysrehuun tai Farmarin viljaseokseen, ruokintaan saadaan lisää maittavuutta ja tasapainotetaan pötsin toimintaa. Nämä ovat edellytyksiä hyvälle lehmien tuotokselle ja terveydelle.

Kevään ja kesän täysrehuksi soveltuu esimerkiksi Lypsy-Krossi I. Se sisältää runsaasti sulavia kuituja sekä sopivasti valkuaista ja energiaa. Lypsy-Krossi I -rehun kanssa säilörehun sekä laitumen syönti pysyy korkeana ja maitoa virtaa tankkiin tasaisesti läpi kesän. Täysrehuruokinta myös helpottaa kiireistä kevättä: lehmät saavat kaiken tarvittavan täydennyksen samasta tasalaatuisesta rakeesta. Ohjeet tuotosten mukaiseen tehokkaaseen täysrehuruokintaan saat kätevästi nauta-asiantuntijamyyjältäsi.

Mikäli keväällä viljavarastot ovat vähissä, kannattaa myös harkita siirtymistä viljapitoisiin Krossi-puolitiivisteisiin. Niiden kanssa riittää vähäisempikin päivittäinen vilja-annos, eikä ruokinta vaadi suurta muutosta. Suosittelemme tuottoisaa Huippu-Krossi -puolitiivistettä!

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä