Olet täällä

Bolukset – mutkaton vaihtoehto kesän hivenaineruokintaan

Bolukset – mutkaton vaihtoehto kesän hivenaineruokintaan

Oligovet Bolukset ovat moderni, turvallinen ja patentoitu menetelmä hivenaineiden täydennykseen. Bolusten annostelu saattaa alkuun tuntua haasteelta, mutta toisaalta yksi bolusannostelu turvaa pitkäaikaisesti hivenaineiden saannin yksilöllisesti ja tasaisesti naudoille. Bolusten ohella ruokintaa on toki täydennettävä aina kivennäisainelisällä (kalsiumin, magnesiumin ja natriumin varmistamiseen), kuten esimerkiksi nuolukivillä. Kun hivenaineet tarjotaan vapaan ruokinnan yhteydessä, esimerkiksi seosrehun, vapaan kivennäisen tai nuolukiven mukana, yksittäisen eläimen hivenaineiden saanti voi jäädä heikommaksi matalamman syönnin takia. Näin käy helposti esimerkiksi hieholehmillä ja nuoremmille yksilöille kasvavien nautojen ryhmässä.

Hivenaineet ovat keskeisessä roolissa mm. vastustuskyvyn ja sorkkaterveyden osalta etenkin ummessaolevilla lehmillä ja nuorilla naudoilla. Umpilehmien hivenaineruokinta vaikuttaa myös pitkälle poikimisen jälkeiseen kuntoutumiseen ja tuotokseen sekä tietysti vasikan elinvoimaisuuteen. Nuorilla naudoilla heikko hivenaineruokinta hidastaa kasvua ja saattaa näkyä esimerkiksi karvan huonona kuntona.

Oligovet Bolusten mikrohuokoisen rakenteen ansiosta vesi tunkeutuu bolusten ytimeen asti, jolloin sen paino kasvaa saavuttua pötsiin. Vesi liuottaa boluksesta pikkuhiljaa hivenaineita ioneina. Tässä muodossa hivenaineet ovat helposti naudan hyväksikäytettäviä ( lähes orgaanisiin hivenaineisiin verrattavia) ja niiden saanti tasaista.

Laidunkauden ovella ruokinnan huolettomuus peltotöiden töiden ohella on avainasemassa. Kesäajaksi huollat nyt helposti umpilehmien ja hiehojen hivenaineruokinnan Oligovet Umpi-bolus ja Kasvu-bolus -tuotteilla. Kesän alussa annosteltu bolus riittää koko laidunkaudeksi. Annostelun jälkeen umpilehmät ja hiehot voi pitää huoletta laitumella ja tarjota vapaasti kivennäisruokintaan esimerkiksi nuolusankoja.

Suomen Rehun Oligovet Umpibolus ja Kasvubolus sisältävät korkean mangaani-, sinkki-, kupari-, seleeni- ja jodi-pitoisuuden. Niissä on myös lisättynä vastustuskyvylle tärkeää suojattua E- ja A-vitamiinia.

Kevään kunniaksi Oligovet Umpi- ja Kasvu-bolukset Agrimarketin verkkokaupasta huikeaan tarjoushintaan!

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä