Olet täällä

Vasikalla lisäkasvukilon hinta on parempi kannattavuuden mittari kuin päiväkustannus

Vasikalla lisäkasvukilon hinta on parempi kannattavuuden mittari kuin päiväkustannus

Vasikoiden kasvatuksessa tulisi optimoida kasvatuskustannus lisäkasvukiloa kohden, eikä ajatella vain päiväkustannusta. Investoimalla ruokintaan oikeaan aikaan voidaan nopeuttaa kasvua, lyhentää kasvatusaikaa ja alentaa kokonaiskustannusta.

Amerikkalaiset maitotilat, joita eläinlääkäri Robert Corbett konsultoi, investoivat vasikoihin alusta alkaen. Ensimmäinen ternimaitoannos tarjotaan niin pian syntymän jälkeen kuin mahdollista. Se on runsas, 10 % elopainosta eli 4-5 litraa. Seuraava, puolta pienempi annos ternimaitoa annetaan 8 tunnin sisällä. Sen jälkeen Corbett suosittelee täysmaitoa tai juomarehua, jossa on korkea 26-30 %:n valkuaispitoisuus ja 15-20 %:n rasvapitoisuus.

Lue Corbettin suosituksista lisää Suomen Rehun naudanrehujen kehityspäällikkö Pirjo Hissan uusimmasta blogista Vasikan vauhdikas alku.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä