Olet täällä

Acetona Energy toimii

Vuosien ajan Suomen Rehun kouluttamat ruokinta-asiantuntijat ovat tehneet uraa uurtavaa työtä lypsykarjatiloilla eri puolella maailmaa. Tuloksia siitä on kerääntynyt paljon, joista muutama esimerkki Acetona EnergyPower –rehun osalta alla olevassa taulukossa.

 

Acetona Energyn käyttöjakso

Tulokset

Tila nro 1
Ensikkojen ryhmä

2 vk ennen ja
8 vk jälkeen poikimisen

Keskituotos +868 kg / vuosi ensikoilla Poistoprosentti -11 %

Tilo nro 2
Keskituotos 7305 kg

2 vk ennen ja
8 vk jälkeen poikimisen

Karjan keskituotos +1111 kg/ vuosi

Tila nro 3
51 lehmän seurantaryhmä

2 vk ennen ja
4 vk jälkeen poikimisen

+2,6 kg maitoa / lehmä
Poistoprosentti -12,6 %

Tila nro 4
25 lehmän seurantaryhmä

2 vk ennen ja
4 vk jälkeen poikimisen

+6 kg maitoa/ lehmä

Tila nro 5
Seurantatulokset 180 ensimmäisen laktaatiopäivän ajalta

2 vk ennen ja
8 vk jälkeen poikimisen

+3,5 litraa maitoa / lehmä
Maidon rasva% + 0,47%
Maidon valkuais% + 0,11%
Tiineyksiä per siemennys +1 kpl

Tila nro 6
57 lehmän seurantaryhmä

2 vk ennen ja
4 vk jälkeen poikimisen

+4,9 litraa maitoa/ lehmä

Acetona Energyn ainutlaatuinen toimintavarmuus ja suomalaiset raaka-aineet ovat tehneet siitä monien tilojen vakiotuotteen. Kun poikimisen seudun ruokintaan panostetaan, ovat tuotosvasteet sen mukaisia. Acetona Energyä käytetään tunnutettavien ruokintaryhmässä, poikivien osastolla ja herutuskauden ryhmässä. Jos tunnutettavien säilörehuna on nurmi- tai palkokasvisäilörehut Acetona Energyn sijaan annetaan oikean kationi-anioni tasapainon varmistavaa Acetona DryStrong -rehua. Kun lehmä on valmistettu oikein poikimiseen, sujuu poikiminen ongelmitta. Poikimisen jälkeen lehmän energiatase on negatiivinen. Syöntikyky rajoittaa lehmän ravinnon saantia ja lehmä joutuu hyödyntämään omia rasva- ja lihasvarastojaan. Energian puute ja veren korkea vapaiden rasvahappojen määrä heikentävät hedelmällisyyttä sekä alentavat syöntihalua entisestään. Veren sokeripitoisuutta nostavana rehuna Acetona Energy tarjoaa paremman alun uudelle tuotoskaudelle.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä