Olet täällä

Muista E-vitamiini tuoreen viljan kumppaniksi

Viljojen puinnit ovat vauhdissa ja tuoretta viljaa otetaan mukaan ruokintaan. Tänä syksynä varmasti yhä useammin päädytään myös viljan tuoresäilöntään säiden armossa. Tuore vilja ei sisällä riittävästi E-vitamiinia eläinten tarpeisiin, vaan vaatii normaalia korkeamman E-vitamiinitäydennyksen.

E-vitamiinitasosta tinkiminen ei ole kannattava vaihtoehto. E-vitamiini on elimistön tärkein antioksidantti. Se tukee voimakkaasti mm. yleistä vastustuskykyä taudin aiheuttajia vastaan ja suojaa solujen normaalia toimintaa. E-vitamiinia vaikuttaa elimistössä yhdessä seleenin kanssa, joten niiden annostelusuhde tulee olla tasapainossa.

Suomen Rehun valikoimasta löytyy E-vitamiinitäydennys useassa eri muodossa. Perinteinen nestemäinen Seleeni-E liuos sopii esimerkiksi rehun päälle tai seosrehuun annosteltavaksi. Automaattiruokinnassa toimivana pienrakeena E-vitamiinia löytyy kahtena eri vahvuisena täydennysrehuna: Seleeni E-rae on luomutuotantoon soveltuva täydennys ja Seleeni-E Strong rae on vahvempi vitamiinitäydennys.  Molemmat sisältävät osan seleenistä tehokkaasti imeytyvässä orgaanisessa muodossa.

Nautojen seosruokintaan edullisin E-vitamiinilisä on Sulava Seleeni-E annos. Sulava annos hajoaa sellaisenaan seosvaunuun ja on kokonaan naudalle sopivaa ravintoa. Yksi annos riittää 50 lihanaudalle tai 25 lypsylehmälle. Sulavan annoksen käyttäjät kertovat sen helpottavan ja tarkentavan vitamiinien annostelua.

E-vitamiinitäydennyksen voit tilata myös Agrimarketin verkkokaupasta, josta löydät viikoittain vaihtuvat erikoisrehutarjouksemme.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä