Olet täällä

Mitä jos maitoa menee pötsiin?

Suomen Rehun asiantuntija Milla Frantzi kertoo, miten pötsiin joutunut maito vaikuttaa pikkuvasikkaan ja mikä vaikutus sillä on märehtijäksi kehittymiseen.

Vasikan juoksutusmahan koko on 5 % sen elopainosta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että 40 kg painavan vasikan mahaan mahtuu juomaa maksimissaan 2 litraa. Kaikki sen ylittävä vuotaa pötsin puolelle.

Vasikka onneksi kasvaa nopeasti, mutta ikävä asia tämä on pienenä syntyville vasikoille. Alle 40 kg vasikoille pitäisi pitäytyä alle 2 litran juoman kerta-annoksissa. Toisaalta on hyvä laskea myös, että vasikan tulisi olla 60 kg ennen kuin juoman kerta-annos voi olla 3 litraa.

Mitä haittaa maidosta tai juomarehusta sitten voi pötsissä olla? Asian voi havainnollistaa laittamalla purkkiin vähän vettä, olkea ja maitoa sekä asettamalle purkin lämpimään paikkaan vuorokaudeksi.

Lue koko teksti Suomen Rehun blogista

 

Nyt kannattaa kiinnittää huomio vasikoihin myös kuvien muodossa! Suomen Rehun Facebook-sivuilla on käynnissä Suomen suloisin vasikka -kuvakisa. Eniten tykkäyksiä saaneen kuvan lähettäjä voittaa Primo-juomarehut vuodeksi! Lisäksi kuvia tykänneiden äänestäjien kesken arvotaan yhdet Suomen Rehun työhaalarit. Kuvia voi lähettää ja suosikkejaan tykätä maaliskuun loppuun asti.

Tekijä: 

Kommentit