Olet täällä

Tuottavuus kuntoon -seminaarissa tehokas nurmentuotanto keskiössä

Tuottavuus kuntoon

Kuopion Iso-Valkeisessa 30.3 pidetty Tuottavuus kuntoon -seminaarikiertueen tapahtuma keräsi paikalle aktiivisia maidontuottajia. Päivän pääteemana oli maidontuotannon kannattavuus ja siihen vaikuttavat tekijät.

Hankkijan asiantuntijamyyjä Markku Komulainen avasi Sopiva-konseptia tilojen onnistuneiden tilarehuratkaisujen valossa. Sopiva-rehuilla on parannettu maitotuotoksen ohella tilojen sorkkaterveyttä ja hedelmällisyyttä. Tilakohtaisten rehujen onnistumiset perustuvat tarkan säilörehuanalyysin pohjalta tehtyihin rehuihin ja ruokintasuunnitelmiin sekä tiiviiseen tilan ja ruokinta-asiantuntijan yhteistyöhön.

ProAgrian nurmiosaaja Arja Mustosen puheenvuorossa käsiteltiin nurmen tuotannon tehostamista ProAgrian suosituissa nurmiryhmissä saatujen kokemusten pohjalta.  Nurmen tiheyden parantaminen monipuolisin nurmisiemenseoksin sekä täydennyskylvöin on tuonut parhaita nurmisatoja nurmiryhmissä mukana olevilla tiloilla.

Tilaisuudessa käytiin keskustelua rehukustannuksen hallinnasta. Keskusteluissa tärkeimmiksi tekijöiksi nousi onnistuminen nurmen satotasossa ja nurmirehun laadussa. Satotason ja laadun parantamisessa ei oikotietä onneen ole, vaan perusteista huolehtiminen, kuten hyvä maan peruskunto ja vesitalous sekä aikainen lannoitus ja riittävä rikkatorjunta tuovat tulosta. Hyvään nurmeen, jonka laatu on anlysoitu, on helppo suunnitella tehokas ruokinta. Huolellisen suunnittelun ohella ruokinnan onnistumisen seuranta eläinhavainnoin koettiin keskusteluissa myös tärkeäksi.

 

Tuottavuus kuntoon kiertue jatkuu vielä:

7.4 Savonlinnassa

12.4 Forssassa

Tervetuloa mukaan!

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä