Olet täällä

Savonlinnan Tuottavuus kuntoon -seminaarissa 7.4 jatkettiin nurmiteemalla

Torstaina 7.4 pidettiin Tuottavuus kuntoon -seminaarien tilaisuus Savonlinnassa Ravintola Paviljongissa. Paikalla oli 20 maidontuottajaa Savonlinnan alueelta.

Seminaarissa Marja Säynevirta kertoi Hankkijan toiminnasta sekä Sopiva-rehuista ja niillä saaduista erinomaisista tuotantotuloksista.
 
Anne Mari Kokkonen ProAgrialta kertoi säilörehun tuotannosta ja siitä, kuinka voidaan vaikuttaa säilörehun tuotantokustannuksiin ja saadaan mahdollisimman suuri ja huippulaatuinen sato.
 
Antti Vauhkonen Tuottajain Maidolta kertoi maidontuotannon näkymistä ja kehityksestä. Lisäksi Antti kertoi mitä osuuskunnalla on tarjota avuksi tuottajille tämän hetken tilanteessa, jossa maidon hinta on laskenut. Näkymät tulevaisuuteen ovat kuitenkin positiiviset.
 
Ryhmätöissä mietittiin, miten voidaan hallita tilan omaa rehukustannusta. Keskustelu oli vilkasta ja vinkkejä jaettiin mahdollisuuksista vaikuttaa kustannuksiin. Keskeisimpinä asioina esille tuli satotaso ja mahdollisimman hyvä kotoisten rehujen laatu, jolloin ruokinnan täydentäminen onnistuu hyvin, tuotanto on tehokasta ja turvataan hyvä eläinterveys.
 
Lopuksi leikkimielinen yllätysesiintyjä kertoi hyvästä Sopiva-kokemuksesta.

Seminaarikiertueen viimeinen kiertuepäivä on 12.4 Forssassa.

Tekijä: 

Kommentit

Samankaltaista sisältöä