21.06.17

GrasAAT EC -happo ykköstuote sikojen liemiruokinnan hapotukseen

Sikojen liemiruokinnassa oleellisinta on saada rehun pH pysymään tasolla 4,2-4,5 l, jolloin rehun virhekäymisen mahdollisuus ja haitallisten bakteerien kasvu vähenee. GrasAAT EC sisältää runsaasti muurahaishappoa ja natriumformiaattia, jolla sikojen liemirehun pH saadaan laskemaan.

GrasAAT EC on tehokas happo sikojen liemirehun hapotukseen.
Sikojen liemiruokinnassa oleellisinta on saada rehun pH pysymään tasolla 4,2-4,5 l, jolloin rehun virhekäymisen mahdollisuus ja haitallisten bakteerien kasvu vähenee. GrasAAT EC sisältää runsaasti muurahaishappoa ja natriumformiaattia, jolla sikojen liemirehun pH saadaan laskemaan. Sikojen liemiruokinnassa muurahaishappo edistää porsaiden ja lihasikojen kasvua rehuhyötysuhdetta parantamalla ja aminohappojen sulavuutta tehostamalla.

GrasAAT EC annostelu:

GrasAAT EC:n annostelusuositus on 3-5 l/ka kg, eli 1-1,5 l/tn liemirehua. Liemirehun pH:ta on mitattava säännöllisesti, jotta tavoite-pH:ssa pysytään.

Positiivista palautetta GrasAAT EC:stä sikatiloilta

GrasAAT EC:stä on saatu positiivisia käyttökokemuksia myös tiloilta, joilla porsaiden juomavesi on miedosti hapotettu.
GrasAAT EC:stä on saatu Suomesta hyviä käyttökokemuksia sikatiloilta, jotka ovat käyttäneet GrasAAT EC:tä liemirehun hapotukseen. Rehun pH on pysynyt tavoitealueella ja rehu on maittanut eläimille. Positiivisia käyttökokemuksia on saatu sikatiloilta, jotka hapottavat liemirehun sekä myös tiloilta, jotka hapottavat miedosti porsaiden juomaveden.

GrasAAT -happoja Suomessa myy Viljelijän Berner. GrasAAT

Minna-Mari Purtsi-Toimi toimii Viljelijän Bernerillä sikatilojen asiantuntijana.
EC:tä on saatavana irtona, 200 litran tynnyreissä ja 1000 litran IBC-konteissa. Sikatilojen asiantuntijana Viljelijän Bernerillä toimii Minna-Mari Purtsi-Toimi, puh. 040 707 6040, [email protected].

www.viljelijänberner.fi

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja