06.09.17

Uusi johtamisen työkalu maitotiloille

KPI-Avain on moderni työväline, joka auttaa maitotilaa mittaamaan, analysoimaan ja johtamaan omaa toimintaa.

Keväästä lähtien noin 60 maitotilaa on testannut Valion, ProAgrian, Faban ja Mtechin yhteistyössä kehittämää KPI-Avainta. KPI-Avain auttaa maitotilaa mittaamaan, analysoimaan ja johtamaan omaa toimintaansa halutun mittariston avulla.

KPI-Avain avautuu 11.9.2017 kaikille valiolaisille maitotiloille. Työväline toimii Valion Valman ja Minun maatilani –ohjelmistojen kautta. KPI-Avain toimii myös mobiilisti.

Mikä KPI-Avain on?

KPI-Avain on maitotilojen johtamisen työväline, joka havainnollistaa kuuden valitun avainmittarin avulla maitotilan keskeiset tuotannon tulokset tavoitteisiin verrattuna. Mittarivaihtoehtoja on 17, joista valitaan itselle kuusi tärkeintä.

KPI-mittaristo näyttää ajantasaista tietoa, miten tulokset kehittyvät ja saavutetaanko niitä. Ajantasaisella tiedolla on helppo ja nopea reagoida muutoksiin, kiriä parempiin tuloksiin ja johtaa kokonaisuutta.

Pilotoijilta hyvää palautetta

Maitotilapilotoijat antoivat erittäin hyvän arvion uudesta KPI-Avaimesta. Pilotoijien mielestä monipuolisen mittariston avulla maitomäärää tulee seurattua tarkemmin ja muutoksiin voi reagoida nopeammin. Lisäksi mittaristo arvioitiin selkeäksi ja helppokäyttöiseksi.

Pilotoijat kokivat, että KPI-Avaimen avulla on helppo verrata omaa toimintaa ja tuotantoa muiden maitotilayrittäjien toimintaan. Positiivinen kilpailuhenkisyys tuottaa parempia lukuja ja auttaa kehittämään oman tilan toimintaa, kertoi yksi pilottitiloista.

Lähde: Pro Agria Keskusten Liitto, tiedote 6.9.2017

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja