Olet täällä

Sikojen ulkotarhojen aidan rakentamisavustuksen hakuaikaa jatkettu

Sikojen ulkotarhojen aitaamiseen tarkoitetun rakentamisavustuksen hakuaikaa on jatkettu 28.2.2018 saakka, Maaseutuvirasto Mavi tiedottaa. Määrärahat on varattu tämän vuoden loppuun saakka, joten avustus kannattaa hakea mahdollisimman pian

Alkuperäinen hakuaika päättyi 30.9.2017. Hakuaikaan mennessä hakemuksia oli kertynyt vain 44 kappaletta, vaikka Suomessa arvioidaan olevan sikoja ulkotarhoissa pitäviä tiloja noin 280 kappaletta.

Kesäkuun alusta siat saavat ulkoilla vain säädösten mukaisissa aitauksissa

Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) on lisäksi siirtänyt sikojen ulkotarhojen uusien aitaamisvaatimusten voimaantuloa alkuperäisestä vuoden 2018 alusta 1. kesäkuuta 2018 saakka. Ensi kesäkuun alusta lähtien siat voivat ulkoilla vain säädösten mukaisissa aitauksissa. Aluehallintovirasto tulee valvomaan sikojen aitaamisvaatimuksia. Mikäli vaatimusta ei noudata, uhkana ovat sakot.

Avustusta voi hakea lomakkeella 710 alueensa ELY-keskuksesta, MMM:n tiedotteessa kerrotaan. Hakulomake ja lisätiedot löytyvät Mavin sivuilta. Aidan rakentamisen saa aloittaa, kun hakemus on tullut vireille ELY-keskukseen. Aidan tulee olla valmis viimeistään 31.5.2018. Avustus maksetaan kertasuorituksena toteutuneen aidan pituuden perusteella.

Ulkonapitokiellon ja ulkotarhojen aitaamisen tukemisen tarkoituksena on estää afrikkalaisen sikaruton tarttuminen luonnonvaraisista villisioista tuotantoeläimiin.

 

Lähde: Maaseutuvirasto ja maa- ja metsätalousministeriö

Kommentit

Samankaltaista sisältöä