Olet täällä

Ilmoituksen vuoden 2017 eläinmääristä voi tehdä 15. helmikuuta 2018 asti

Viljelijät voivat nyt ilmoittaa vuonna 2017 hallinnassaan olleiden eläinten määrät Vipu-palvelussa, Maaseutuvirasto (Mavi) tiedottaa.

Eläinmääräilmoitus koskee siipikarjan, hevosten ja ponien määriä sekä eläinten hyvinvointikorvaukseen sitoutuneiden maatilojen osalta myös sikojen määriä. Ilmoitus on tehtävä viimeistään 15. helmikuuta 2018.

Ilmoitus eläintiheyslaskentaa varten

Maatilan on tehtävä ilmoitus, jos se haluaa käyttää eläinmääriä luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotuksen, sika- ja siipikarjatalouden tuen tai luonnonmukaisen tuotannon kotieläinkorotuksen eläintiheyslaskennassa.

Jos tilan eläintiheys täyttyy nautojen, lampaiden, vuohien ja sikojen määrillä, eläinmääräilmoitusta ei tarvitse tehdä, koska hallinto saa tiedot eläimistä suoraan eläinrekistereistä.

Ilmoitus koskee myös yhteisöä tai sen osallista, jos yhteisö haluaa käyttää eläintiheyslaskennassaan osallisen eläinmääriä tai päinvastoin.

Eläinmääräilmoitus pakollinen eläinten hyvinvointikorvaukseen sitoutuneille

Eläinten hyvinvointikorvausta sioista tai siipikarjasta vuonna 2017 hakeneiden viljelijöiden on tehtävä eläinmääräilmoitus joka tapauksessa, koska korvauksen määrä lasketaan ilmoitetun eläinmäärän perusteella.

Sikojen määrä on mahdollista siirtää sähköiseen eläinmääräilmoitukseen suoraan sikarekisteristä.

Lue lisää Mavin sivuilta.

 

Lähde: Maaseutuvirasto

Kommentit

Samankaltaista sisältöä