16.04.18

Kaipaako peltosi lantaa tai löytyykö nurkistasi kuiviketta myytäväksi? – Lanta- ja kuivikelaarista löytyy apu

Farmitin Lanta- ja kuivikelaari on palvelu, joka yhdistää lannan, kuivikkeen, heinän tai säilörehun ostajat sekä myyjät.

Maa alkaa pilkistämään lumen alta, nälkäiset muuttolinnut etsivät tähteitä pelloilta ja linnut visertävät. Kevät on jo saapunut Etelä-Suomeen, ja pian se ehtii koko maahan.

Kevään tulo tietää myös lannan levityskauden alkua. Olethan jo varmistanut, että saat hankittua omalle pellollesi tarpeellisen määrän lantaa? Vai onko etsinnässä puolestaan paikka, jonne lantaa voisi luovuttaa?

Kenties tilallasi olisi myös tarvetta tehdä kuivike-, heinä- tai säilörehukauppaa.

Farmitin palvelu yhdistää lannan ja kuivikkeen tarjoajat sekä tarvitsijat

Farmitin Lanta- ja kuivikelaarissa voit tehdä ilmoituksen, jos haluat ostaa tai myydä lantaa, kuiviketta, heinää tai säilörehua. Selkeä kartta kertoo, missä ilmoittajia on.

Lanta- ja kuivikelaarin löydät kotieläinkanavan oikeasta reunasta. Palvelun käyttö on ilmaista ja edellyttää kirjautumista Farmitiin.

Lannan levitysaika alkoi huhtikuun alussa

Lantaa ja muita orgaanisia lannoitteita saa levittää Maaseutuviraston (Mavi) mukaan 1. huhtikuuta alkaen ja aina 31. lokakuuta saakka.

Lannan ja lannoitevalmisteiden käyttöön liittyy monia rajoituksia, joita pääset kertaamaan Mavin täydentävien ehtojen oppaasta ja sitoumusehdoista.

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja