Olet täällä

Ruokavirasto selvittää, onko kohun nostattaneelta puolalaisteurastamolta voinut päätyä lihaa Suomeen

Kuva ei liity tapaukseen.

Puolalaistoimittajan salaa kuvaamasta teurastamovideosta on noussut kohu koko EU:ssa. Videomateriaali paljasti, että Ostrów Mazowieckan alueella sijaitseva teurastamo on käyttänyt sairaita lehmiä teurastuksessa.

Nyt Puolan elintarvikeviranomaiset ovat yhdessä poliisin kanssa ryhtyneet toimiin laitoksen laittoman toiminnan lopettamiseksi, Ruokavirasto tiedottaa. Teurastamon toiminta on todettu rikolliseksi ja laittomaan toimintaan syyllistyneet henkilöt ovat poliisin tutkinnassa. Teurastamosta löytyneet sairaat eläimet on lopetettu asianmukaisesti.

Puolan viranomaiset ovat päättäneet tutkia tapauksen vuoksi kaikki maan teurastamot yhdessä poliisin kanssa. Ruokaviraston saamien tietojen mukaan Euroopan komissio on ollut tiiviissä yhteydessä Puolan viranomaisiin. Puolaa on pyydetty jakamaan lisätietoja muille Euroopan unionin jäsenvaltioille hälytysjärjestelmien kautta. Komissio on edellyttänyt Puolaa jäljittämään kaiken lainsäädännön vastaisesti tuotetun lihan ja poistamaan sen heti markkinoilta.

Puolalaista lihaa tuodaan paljon myös Suomeen

Puola on yksi EU:n suurimmista lihanviejämaista, ja puolalaista lihaa tuodaan myös Suomeen.

Ruokavirasto ja yritykset selvittävät parhaillaan, olisiko Suomeen mahdollisesti tuotu naudanlihaa Ostrów Mazowieckan alueelta Puolasta.

 

Lähde: Ruokavirasto

Kommentit

Anonymous

kuten otsikko kertoo ,Puolalaista lihaa on tuotu myös Suomeen ,kuka sitä ostanut ,onkin ehkä salaisuus.

Samankaltaista sisältöä