Olet täällä

”Hiljainen, hyvin kasvatettu sonni valmiina tositoimiin” – Iso-Britanniassa naudoille nyt oma Tinder

Lehmien Tinderiksi tituleeratusta Tudderista löytyy valinnanvaraa kuhunkin makuun.

Iso-Britanniassa on luotu sovellus, jonka tarkoitus on auttaa tilallisia nautojen jalostuksessa, yhdysvaltalaismedia Bloomberg kertoo.

Lehmien ja sonnien Tinderiksikin tituleeratusta sovelluksesta tilalliset voivat etsiä ”matcheja” eli omalle karjalleen potentiaalisia puolisoehdokkaita.

Sovelluksen nimi on Tudder, ja sen on luonut Hectare-niminen yritys.

Korkeita vaatimuksia kuten luomu tai hyvä sukutaulu? – Sovelluksen hakuominaisuuden avulla kranttukin kanttura löytää parin

Sovellus näyttää naudasta kuvan sekä kertoo eläimen iän, sijainnin ja sen omistajan. Selatessaan vaihtoehtoja käyttäjä kuulee ammuntaäänen aina kun pyyhkäisee näyttöä sormellaan. Oikealle pyyhkäisemällä käyttäjä osoittaa, että on kiinnostunut kyseisestä naudasta ja vasemmalle pyyhkäisemällä, että ei ole kiinnostunut.

Kun käyttäjä ilmaisee olevansa kiinnostunut eläimestä eli pyyhkäisee oikealle, sovellus ohjaa Hectaren nettisivuille, joka on nautojen myyntiin luotu sivusto. Siellä sovelluksen käyttäjällä on edelleen mahdollisuus tutustua nautaan tarkemmin sekä ottaa yhteyttä eläimen omistajaan.

Sovelluksen käyttäjät voivat asettaa aineistoon erilaisia hakukriteerejä. Sopivaa lehmää tai sonnia voi hakea esimerkiksi vain sellaisista naudoista, jotka ovat luomussa tai joilla on tarkat sukutaulut olemassa.

Edustava kuva ja profiilikuvaus riittää

Tilalliset tekevät sovellukseen profiilin niille naudoille, joita haluavat käyttää jalostukseen. Profiilin tulee edustavan kuvan lisäksi merkitä tärkeimmät tiedot eläimestä, kuten rotu ja ikä sekä tehdä lyhyt profiilikuvaus. Profiilikuvauksessa kerrotaan tyypillisesti eläimen luonteesta ja terveydestä sekä siitä, millaista partneria eläin etsii.

Profiilikuvaukset vaihtelevat laidasta laitaan. Sonnien kohdalla kuvauksiksi on kirjoitettu esim. ”Kiltti, iso ja vahva, tekee hyviä emolehmiä.” ja ”Hiljainen, hyvin kasvatettu sonni valmiina tositoimiin.”.

 

Lähde: Bloomberg, Landbrukets affärstidning ATL

Kommentit

Samankaltaista sisältöä