31.12.21

Kaikkien eläinpalkkioiden haku alkaa tammikuussa uusin ehdoin

Kaikki EU:n eläinpalkkioiden osallistumisilmoitukset päättyvät vuoden 2021 lopussa ja jatkossa hyvinvointipalkkioita on haettava vuosittain.

Kaikki EU:n eläinpalkkioiden osallistumisilmoitukset päättyvät vuoden 2021 lopussa. Muutos koskee seuraavia osallistumisilmoituksia EU:n nautapalkkio (koko maa), EU:n lypsylehmäpalkkio (AB-tukialue). EU:n lammas- ja vuohipalkkiot (uuhipalkkio (AB-tukialue), kuttupalkkio (AB-tukialue), teuraskaritsa- ja teuraskilipalkkio (koko maa)).

Eläintilojen osallistumisilmoitukset ovat olleet voimassa toistaiseksi, mutta jatkossa nautapalkkiota, lypsylehmäpalkkiota sekä lammas- ja vuohipalkkiota on haettava vuosittain. Päättyvät osallistumisilmoitukset voi tarkistaa Vipu-palvelusta.

Ruokaviraston tavoitteena on, että eläintilat voivat hakea vuoden 2022 palkkioita verkkoasiointipalvelu Vipussa 13.1.–2.2.2022. Edellytyksenä haun avaamiselle on valtioneuvoston asetus, joka annetaan tammikuussa 2022. Asetuksesta varmistuvat palkkioiden ehdot. Ruokavirasto tiedottaa palkkioiden hausta ja uusista ehdoista tarkemmin heti, kun ne ovat varmistuneet.

Lisätietoa eläinpalkkioiden ehdoista ja hakemisesta Ruokaviraston nettisivuilla.

Lähde: Ruokavirasto

Kommentit

Kirjaudu tai rekisteröidy kirjoittaaksesi kommentteja